El col·lectiu LGBTI i la catalanor

L’1 de juny, Oriol Puig Taulé presenta la sèptima i darrera sessió de la ‘Taula del Lliure’ d’aquesta temporada.

Mariona Salvadó

Mariona Salvadó

Estudiant Filologia a la UAB

La taula del Lliure, inspirada en una proposta de la companyia de teatre estatunidenca Split Britches, és un espai de debat que combina teatralitat i models de participació comunitària on tothom qui vulgui pot parlar del que vulgui a partir d’un tema inicial i seguint sempre l’etiqueta de l’escolta mútua. El Teatre Lliure tanca la tercera edició de la seva taula amb l’Oriol Puig Taulé, el nostre crític i cronista teatral de capçalera, que, en aquesta ocasió, després de moderar la taula de l’abril titulada «L’espectador professional: afició o vici?», ens convida a reflexionar sobre totes aquelles qüestions que envolten el col·lectiu LGBTI i la catalanor. Caldrà repassar l’article de l’Oriol Osan sobre les drag queens catalanes per a preparar-se.

Durant aquesta darrera sessió, que es durà a terme el pròxim 1 de juny a les 18.30h a la seu de Montjuïc del Lliure, es debatrà sobre quins són els referents contemporanis del col·lectiu LGBTI en la cultura catalana així com el tipus de llenguatge que fem servir quan lliguem per aplicacions com Tinder. En aquesta línia, també es parlarà sobre el paper del llenguatge inclusiu, del qual en Bernat Puigtobella ja en va parlar a “El cant de les segadores”, i es preguntarà si aquest pot ser entès com un problema o una solució.

Durant aquest debat autogestionat, on s’espera que els espectadors hi intervinguin activament, també es llançaran una sèrie de preguntes al públic assistent entorn l’eix del sentiment cultural català: Sou més de Núria Feliu o de Guillermina Motta? De Terenci Moix o de Maria Mercè Marçal? De Marc Giró o d’Ana Polo? Són les Teresines les més bones veïnes que poguessis a una escala trobar?

Al llarg d’aquesta temporada s’ha presentat un total de set sessions de La Taula del Lliure, totes en dimecres, combinades amb les conferències performatives dels divendres. De fet, aquest divendres 3 de juny també se celebrarà la setena i última conferència performativa de la temporada: Moving Earths, a càrrec de la la companyia Zone Critique creada per Frédérique Aït-Touati a Anglaterra.

A més de Puig Taulé, aquesta temporada La Taula del Lliure ha comptat amb amfitrions com Quim Bigas, Denise Duncan i Isabel Sucunza. Bigas, amb la seva peculiar visió del fet escènic, va acollir dues jornades titulades Hospitalitat, hostes i normes i Taules, objecte i subjecte. Duncan va parlar sobre Tradició, fe i espiritualitat i Sucunza va tractar, en dues sessions, el tema Què fem (com som) davant de la novetat cultural? .

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació