El Festival Espurnes recupera la música en directe

Mishima, Roba Estesa i l'espectacle inèdit "Cançons i Llibertat" formen part de l'Espurnes 2021, que se celebrarà el cap de setmana del 4, 5 i 6 de juny.

Al nord del gironès hi ha una vila de menys de 9.000 habitants que des de fa quatre anys s’ha convertit en un aparador musical gràcies al festival Espurnes. La música i la tradició son part del panorama musical del nostre territori. La pandèmia ens ha pres l’essència d’un festival amb música en directe, però no s’han deixat d’impulsar projectes que porten la reinvenció per bandera.

Mishima serà el grup encarregat d’inaugurar la quarta edició de l’Espurnes juntament amb el grup mallorquí Donallop.

L’Espurnes, organitzat per Sotrac i La Tornada, celebrarà aquest mes de juny la seva quarta edició, amb un format adaptat a la situació sanitària actual, però mantenint la seva aposta per convertir Llagostera en un veritable epicentre musical durant tot el cap de setmana del 4, 5 i 6 de juny.

L’any passat, aquest festival va sobreviure a la Covid-19 gràcies a la capacitat de l’organització per reformular-ne ràpidament el format. Malgrat que el camí cap a la recuperació serà llarg i la normalitat encara no s’ha reinstaurat, enguany la cultura en viu veu una espurna de llum –mai millor dit– en el camí cap a la recuperació de la seva essència original. A Llagostera, el Festival Espurnes manté pinzellades del format pandèmic, sobretot pel que fa als aforaments limitats, però alhora intenta recuperar de mica en mica tota l’experiència de la música en viu.

La Diputació de Girona, que dona suport al festival, celebra la seva bona rebuda i el seu bon funcionament durant aquests quatre anys i en destaca, sobretot, la programació intergeneracional i l’acostament a un públic ampli i divers amb una combinació única d’artistes de llarga trajectòria i de talents emergents que el converteixen en una plataforma de noves oportunitats. Enguany, es manté l’aposta per a la singularitat i la diversitat d’estils amb un cartell paritari i, a més, es fa èmfasi en la diversificació d’espais d’actuació per adequar-se millor a la normativa sanitària; així doncs, els concerts se celebraran a tres places diferents de Llagostera: la del Castell, la de la Llibertat i la de Can Caciques.

Una novetat d’aquesta quarta edició de l’Espurnes serà l’estrena de la iniciativa “Atapa’t”. Amb la voluntat de col·laborar amb la gastronomia i la restauració local, a partir del cap de setmana del festival i durant les tres setmanes següents, és a dir, durant tot el mes de juny, els bars i restaurants del poble oferiran tapes elaborades amb productes locals. Durant el festival es repartiran 200 cartrons per obtenir una d’aquestes tapes gratuïtes i, al llarg de les setmanes següents, hi haurà la possibilitat d’omplir noves targetes que permetran participar a diferents sortejos, a més de degustar la gastronomia local.

Roba Estesa defensarà el seu gènere propi, el folkcalentó, el dissabte 5 de juny.

El programa

El festival arrencarà el divendres 4 de juny amb dues actuacions destacades a la plaça del Castell; per una banda tindrem el grup mallorquí Donallop, format per Pere Bestard i Joana Pol, que enguany publicaran el seu quart àlbum d’estudi, i per l’altra una de les bandes més aclamades del panorama musical català: Mishima.

L’endemà, dia 5 de juny, serà una tarda d’exhibicions musicals gratuïtes que s’aniran alternant entre la plaça de la Llibertat i la de Can Caciques. A la primera, hi actuaran Luw, la nova banda del músic saltenc Lluís Costa, i Tona Gafarot, una de les veus principals del grup d’havaneres Les Anxovetes. A la plaça de Can Caciques hi podrem escoltar el bisbalenc Jordi Serradell i a la cantautora Gessamí Boada. Per posar punt i final a la jornada, la celebrada i festiva banda tarragonina Roba Estesa farà l’últim concert del dia a la plaça del Castell. Aquesta actuació sí que serà de pagament i forma part del nou espectacle que la banda femenina ha estrenat en acústic per adaptar-se a la situació actual.

El diumenge 6, el darrer dia del festival, l’aposta és la dels espectacles inèdits. Aquest any es presentarà el projecte Cançons i Llibertat, un recorregut entre cançons i poemes de diferents èpoques que evoquen el concepte de llibertat davant la necessitat que tenim avui en dia de reivindicar-la. Hi participaran una 15 de músics de generacions, estils i procedències diferents entre els quals trobem, entre d’altres, Montse Castellà, Ebri Knight, Sicus Carbonell o Titot i David Rosell de Brams.

Des de l’Ajuntament volen destacar que, més enllà de la música, el festival serveix per consolidar el territori en un àmbit nacional i, a més, valoren molt positivament la vinculació amb el territori, ja sigui amb el comerç com amb la restauració local. L’objectiu és, al final, que la música i la cultura puguin tornar a les nostres vides de manera progressiva, però que en cap cas s’aturi. Des del festival Espurnes ho tenen molt clar i proclamen: “Visca la cultura, visca la música i visca l’Espurnes!”.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació