Què és per a tu una bona mort?

Neix el primer Festival de la Vida al Final de la Vida que brindarà, durant tot el mes de maig, una programació per trencar amb el tabú de la mort

No és cap tabú que la mort és un tabú. Què és important per cadascú de nosaltres quan pensem en el final de la vida? Com ens agradaria que ens cuidessin i ens acompanyessin? Com ens agradaria acomiadar-nos? Això ho deuen tenir clar els organitzadors del primer Festival de la Vida al Final de la Vida, que desplegarà durant tot el mes de maig una sèrie de projeccions, col·loquis i altres activitats donant peu a un projecte originat en un context concret: l’atenció i l’èxit de dues conferències dedicades a les cures pal·liatives que han tingut lloc recentment (al PedPal i l’EAPC), tot congregant milers de persones i l’aval de la comunitat científica local i internacional de cures pal·liatives en edat adulta i infantil.

La habitación del hijo (Nanni Moretti, 2001)

Parlar de la mort ens allibera, ens ajuda a arribar a aquest moment amb més llibertat i dignitat i també ens ajuda a cuidar-nos. El Festival de la Vida al Final de la Vida, organitzat per The Care Lab, la Fundació Grífols i la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives, neix amb la necessitat de desestigmatitzar i trencar la resistència social i cultural a l’hora de parlar de la mort, així com oferir un espai de debat ciutadà on intercanviar idees, reflexions i orientacions per encarar el final de la vida.

La cita arrencarà aquest dimecres 8 de maig amb l’acte inaugural titulat “Parlem de la Mort a través dels Llibres”, que tindrà lloc a la Biblioteca Jaume Fuster de Lesseps a les 18.30h. El dia 9 de maig també se celebrarà un cinefòrum en línia entorn de l’aclamada pel·lícula Mi vida sin mi d’Isabel Coixet i també, als Cinemes Girona es projectarà Las invasiones bárbaras de Denys Arcand, encetant una programació especial que tindrà lloc cada dijous d’aquest mes en aquest cinema i per on passaran, correlativament: La habitación del hijo (Nanni Moretti), una sessió de curts i Mientras Seas Tú (Claudia Pinto). També hi haurà activitats al Casal GG Pati Llimona, al Casal GG Bascònia i al Casal GG Bon Pastor.

A més de cinema, el festival organitzarà diferents tallers i propostes entorn de la dignitat i les cures al final de la vida, l’estat del sector professional, les voluntats anticipades, la llei sobre l’eutanàsia, el suïcidi, l’acompanyament en el final de la vida i el dol i les morts sobtades i en edats prematures, entre d’altres. Destaquen també la xerrada “De mort: abordatges del final de la vida des de l’art i el disseny” que tindrà lloc al BAU (16 de maig); l’acte “Disseny al Final de la Vida” al Tanatori de Sants (21 de maig) o la jornada de debat central “Parlem de Vida al Final de la Vida”, que se celebrarà el 22 de maig al CCCB.

El Festival promet una vintena d’activitats repartides per pràcticament tots els districtes de la ciutat de Barcelona i voltants, que serviran per obrir un diàleg entre les entitats i professionals que cada dia conviuen amb la vida, la mort i els reptes de conciliar totes dues parts d’una mateixa moneda. Amb la intenció d’obrir també l’espai de debat a l’àmbit virtual, el Festival de la Vida al Final de la Vida ofereix un portal on la gent podrà comentar anònimament els seus pensaments, compartir les seves preocupacions i pors, i dir-hi la seva amb total intimitat. Tota la programació del Festival, aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació