Tornar a ser romans a Premià de Mar

El Museu Romà de Premià de Mar proposa una experiència immersiva per descobrir els romans

El Museu Romà de Premià de Mar presenta un seguit de propostes per descobrir el patrimoni arqueològic romà del poble i gaudir grans i petits d’una experiència totalment immersiva. A partir de la visita amb audioguia dins del jaciment, els visitants poden endinsar-se en el dia a dia dels ciutadans romans. Trepitjant per on ells trepitjaven, descobrint tota mena de detalls i aparells que utilitzaven en el dia a dia i observant les seves infraestructures. 

Peu de copa de vidre. Cedida

La visita comença amb un mapping sobre el gran mosaic restaurat de la Gran Via i, després, es passa a la zona del Balneum, les termes, amb el forn i els banys a diferents temperatures. Un personatge molt especial acompanya la visita de tot l’edifici, Dominus, el propietari de la vil·la, que explica la història, vida i feines dels romans. 

Un cop submergits en l’etapa romana, es pot passejar per totes les estances per descobrir diferents objectes i el seu funcionament: àmfores, joiera i, fins i tot, copes de vi. També es pot observar una maqueta a escala de la necròpolis. Una altra de les peces més especials és un mil·liari, marcador de milles, del segle IV dC. Per fer un petit resum, es pot veure la història de Premià de Mar, des dels romans fins a l’actualitat.

Vídeo explicatiu del mil·liari. Cedit.

El museu compta amb recursos didàctics, visites i tallers adaptats a grups escolars per treballar l’etapa romana. Al web del museu s’hi poden trobar llibres i contes, dossiers per edats, tallers d’arqueologia, jocs romans, enigmes o materials i oficis de l’època. També poden adaptar-se les visites per als més petits. 

L’entrada al museu requereix reserva prèvia i té un cost des de 7 € fins a 10 €. Tota la informació pot trobar-se a la pàgina web del Museu Romà de Premià de Mar.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació