Aquest és el jurat del #ContesNuvol16

El jurat del premi de contes de Núvol constarà de 10 persones

El Premi Núvol de Contes d’enguany compta amb un jurat format per 10 persones. Tal com ja hem anunciat, dues d’elles són Laia Terrón i Laia Fàbregas, directores de l’escola d’escriptura Laboratori de Lletres. Les dues Laies també ofereixen un premi ben especial. Però qui són els altres membres del jurat? 

Miquel Adam, membre del jurat del #ContesNúvol16

El jurat del premi de contes de Núvol constarà de 10 persones. Totes elles estan relacionades amb el món de la literatura. Són Aniol Rafel, Jordi Raventós, Laura Huerga, Eugènia Broggi, Gonzaç López-Pampló, Ricard Planas, Dina de la Lama, Laia Terrón, Laia Fàbregas i Miquel Adam. A continuació us en presentem uns quants i els preguntem què valoren d’un conte.

1. Laura Huerga

Editora de Raig Verd. Ha publicat grans autors internacionals, entre d’altres Jean Echenoz, Gerbrand Bakker, Peter Handke, Ali Smith o Richard Flanagan. El primer llibre de narrativa que va publicar va guanyar el Premi Llibreter, i la primera autora d’assaig, el Premi Nobel de Literatura 2015.

“En un conte valoro la senzillesa per sobre de la complexitat estructural. Defujo el simplisme i m’agrada la riquesa semàntica i la profunditat dels personatges. Però el més important de tot és la idea o el sentiment que queda quan s’acaba. Si el conte m’arriba prou per quedar-se en mi.”

2. Gonçal López-Pampló

Doctor en Filologia Catalana i llicenciat en Filologia Anglesa. Treballa com a director literari d’Edicions Bromera, tasca que compagina amb la docència a la Universitat de València, on imparteix classes de literatura contemporània. Ha donat a conéixer diversos treballs d’investigació sobre teoria de literatura. També ha escrit i publicat alguns contes.

“D’un conte espere una commoció. Una impressió sobtada, pròpia del seu caràcter breu, condensat i intens. No valore tant el final sorpresa o la resolució enginyosa com la capacitat de trasbalsar el lector amb pocs detalls, amb els elements mínims indispensables, que sovint tenen a veure més amb allò que es deixa en blanc, amb allò que no es diu, que amb les coses que apareixen al relat.”

3. Ricard Planas

Llicenciat en Filosofia (UB), estudis de l’Àsia Oriental (UPF i UAB) i màster en estudis xinesos (UPF), actualment es troba fent el doctorat. Les seves línies d’investigació són la història del cinema xinès i la literatura xinesa dels anys 80-90. Com a editor, és cofundador i codirector, amb en Ramon Mas, de l’Editorial Males Herbes.

“En un conte hi valoro la veu pròpia, la “diferència” i l’aspecte poètic. El domini de la tècnica el pressuposo. Si no hi ha ofici només hi resta la bona voluntat.”

4. Miquel Adam

Ha fet la premsa i comunicació de Laertes editorial, ha estat editor de narrativa a LaBreu Edicions i actualment fa la premsa i comunicació d’Edicions de 1984. Ha escrit un llibre de relats i va quedar finalista del Premi Núvol de Contes fa un parell d’anys.

“Hi ha moltes coses que valoro d’un conte, sóc flexible i contradictori. Si el conte vol desafiar el sistema mètric decimal, valoro fins a quin punt el desafia: si per contra el vol respectar fins a les darreres conseqüències, valoro la seva rectitud i amor per la tradició. M’agrada que la llengua s’adeqüi al to del conte, però també m’agrada quan l’autor fa exactament el contrari. La disonància i la estranyesa. El conte és una sala d’experiments, una sala de jocs, i la primera norma és que no hi ha norma que valgui. M’agraden els autors que saben que l’únic jutge de la seva obra serà sempre ell mateix. Com a membre d’un jurat, sé que em farà la vida més fàcil. Què m’agrada d’un conte? Que el seu autor hagi llegit centenars, milers de contes abans d’escriure el seu”

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació