El Laboratori de Lletres se suma al #ContesNuvol16.

23.07.2016

Les lletres fan costat a les lletres. Laia Terrón i Laia Fàbregas, directores de l’escola d’escriptura Laboratori de Lletres, se sumen al Premi Núvol de Contes. La seva aportació és doble: per una banda, formen part del comitè de selecció de textos i també del jurat que decidirà qui són els guanyadors; per altra banda, ofereixen al concurs un premi de traca: un curs d’escriptura presencial a la seva escola.

Laia Terrón, fundadora i codirectora del Laboratori de Lletres, serà jurat del Premi de Contes de Núvol | Foto: Laia Terrón

Laia Terrón, fundadora i codirectora del Laboratori de Lletres, serà jurat del Premi de Contes de Núvol | Foto: Laia Terrón

Qui podrà gaudir del premi? El guanyador serà l’autor del conte més llegit d’aquesta edició del Premi Núvol de Contes. La persona que aconsegueixi tenir més visites a Núvol podrà escollir entre un curs d’Escriptura creativa, per introduir-se al món de l’escriptura des de totes les vessants possibles; un d’Iniciació a la novel·la, per als que tenen un projectes clar i unes ganes terribles de fer novel·la; o el curs de Contes, per als amants de la prosa curta i els reculls de contes.

Aquest premi està valorat en 339€. El curs en qüestió començarà l’octubre del 2016, és presencial i dura 25 hores. La vigència del premi serà d’un any a partir de la seva entrega. Laboratori de Lletres ofereix diverses possibilitats d’horari, que es poden consultar a la seva web.

Laia Fàbregas, codirectora del Laboratori de Lletres, formarà part del jurat del Premi Núvol de Contes | © Pere Virgili

Laia Fàbregas, codirectora del Laboratori de Lletres, formarà part del jurat del Premi Núvol de Contes | © Pere Virgili

Tal com s’ha fet en edicions anteriors, els contes es publicaran al llarg del mes d’agost i així tothom podrà llegir les obres participants abans que el jurat entri en la fase final de deliberació. De la mateixa manera que en l’edició passada, els membres del jurat no seran els únics que deliberaran. En una primera fase, un comitè de lectura format per Bernat PuigtobellaNúria JuanicoFrancesc Ginabreda, Clàudia RiusGriselda Oliver, Laia Terrón, Laia Fàbregas i Agustí Izquierdo faran una primera selecció per triar els contes que finalment es publicaran. Després, els concursants, d’una banda, i un jurat ―els membres del qual anirem desvelant a poc a poc―, de l’altra, deliberaran i escolliran els contes finalistes.

Els contes es començaran a publicar a partir de dilluns 1 d’agost. Cada dia se’n publicaran tres: dos de nous, i el més llegit del dia anterior. Per donar marge a tots els votants, les votacions no es podran efectuar fins el 27 d’agost. Les votacions es tancaran tres dies més tard, el dilluns 29 d’agost. Cada membre podrà enviar a contes@nuvol.com un llistat de les seves 3 obres preferides. El hashtag del concurs serà #ContesNuvol16.

Podeu trobar les bases senceres del Premi Núvol de Contes en aquest article.