Sant Andreu es vesteix de dansa

Del 21 al 29 d’octubre, Sant Andreu s’omplirà de creativitat amb la celebració de la 19a edició del Festival Dansat.

El Sant Andreu Teatre (SAT!) torna a fixar-se en la dansa per oferir una intensa setmana de cultura on els espectadors tindran l’oportunitat de gaudir de catorze peces diferents, representades en set funcions, entre el 21 i el 29 d’octubre. La dinovena edició del festival Dansat inclourà, com és habitual, diverses actuacions gratuïtes al carrer. Enguany, el Dansat ha apostat pels creadors locals i les companyies residents al SAT!, fomentant així aliances amb projectes de proximitat que enriqueixen la diversitat artística.

Actuació del Hop Festival al passat Dansat . Foto cedida pel Hop Festival.

A banda de mantenir col·laboracions sòlides, el festival també ha apostat per obrir-se a noves iniciatives i col·laboracions. N’és un bon exemple la proposta que donarà el tret de sortida al Dansat, amb una sessió oberta a tot el públic, que tindrà lloc a la Plaça de Can Fabra el pròxim dissabte 21 d’octubre. Es tracta d’un programa doble executat pels alumnes del Grau Professional de Dansa de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell, conformada per dues coreografies breus: una de dansa contemporània, creada per Gustavo Ramírez Sansano, i una altra de dansa clàssica signada per Víctor Jiménez.

La dinovena edició de festival també traspassarà les fronteres del barri. Durant la segona jornada de representacions, una de les iniciatives més consolidades del Dansat, les actuacions del Hop Sant Andreu, es traslladaran a la Plaça de Robert Gerhard, just davant del Centre Cívic de Bon Pastor. El Hop Sant Andreu és un cicle de dansa i cultura urbana, on hi participen diversos artistes i ballarins, impulsat gràcies al treball conjunt del SAT! i del Hop Festival, que omple de propostes urbanes tota la ciutat gràcies a la seva col·laboració amb diverses entitats i centres culturals de Barcelona.

“Shoot the Target” de la companyia Proyecto Larrua. Foto: SAT! / La Caja Gris

La companyia emergent L’Émerveillée serà l’encarregada d’inaugurar l’oferta dels espectacles de sala amb V, una obra que profunditza en la fugacitat de la vida i la permanència de l’art a través de la dansa, el teatre visual i la música en directe. El dijous 26 d’octubre podrem gaudir al SAT! d’aquesta peça creada per Patricia Hastewell Puig com a artista resident a la Fabra i Coats, Fàbrica de Creació. L’endemà, tindrà lloc la mostra «We Are Aliansat», una sessió on quatre companyies residents al programa ALIANSAT presentaran quatre peces breus de dansa contemporània. La mostra persegueix construir un diàleg entre les diferents visions i llenguatges artístics de la dansa o que s’expressen a través de l’expressió corporal.

Els col·lectius o artistes participants al «We Are Aliansat» d’enguany són: el Proyecto Larrua, amb Shoot the target, un duo interpretat per Jordi Vilaseca i Aritz López; la companyia de Carla Sisteré, que presentarà The Sad-Mad Method, una peça amb molt de ritme a mig camí de la dansa i el teatre físic; el tàndem format per Javier Arozena i Élida Dorta que presentaran el duet VU, i la proposta de dansa d’arrel Flor de maig, de Xavier Gumà i Verónica Hernández, que ja vam poder veure al passat festival Ésdansa i la Fira Mediterrània de l’any passat, i que ens proposa actualitzar la llegenda de La Dama de Can Fàbregues.

Representant la disciplina de dansa-teatre, el dissabte 28 d’octubre, Nadine Gerspacher presentarà al SAT! Non-Upgraded Existence, una peça que viatja pels canvis emocionals més extrems d’una família que lluita per trobar la felicitat i treballa constantment per construir un futur millor. El festival culminarà, l’endemà, diumenge 29 d’octubre, amb Lóng, una creació de la companyia Kernel Dance Theatre, que aquesta setmana també presenta espectacle a l’Escena Poblenou, i que es coneguda per integrar de forma homogènia la dansa contemporània, les arts marcials i el teatre. Lóng pretén fer reflexionar al públic sobre els límits i les fronteres d’una societat que es troba en constant evolució, un acurat paral·lelisme amb l’actualitat.

Com és tradició, després de cada funció, el festival Dansat convidarà el públic a participar en un col·loqui amb les companyies participants, moderats per diversos crítics del col·lectiu Recomana.cat, entre els quals hi trobem alguns col·laboradors de Núvol com l’Oriol Puig Taulé o la Júlia Vernet Gaudes. D’aquesta manera, el festival ens brinda una oportunitat única de comprendre més profundament l’essència i la inspiració de cada obra presentada. El Dansat d’enguany promet ser una odissea emocional i artística, amb dansa en totes les seves formes i matisos i amb espectacles destinats a captivar i inspirar tots els que hi participin.

Podeu trobar tota la informació i la programació al web del festival.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació