Pre-Blanc festival, el nou tàndem d’EINA

El Centre Universitari de Disseny i Art EINA va celebrar el passat dijous 8 d'Octubre l'esdeveniment «Tipo EINA» coorganitzat amb el Blanc Festival de disseny. Hi van intervenir dissenyadors exalumnes d'EINA, i hi van explicar la seva visió del disseny.

El Centre Universitari de Disseny i Art EINA va celebrar el passat dijous 8 d’Octubre l’esdeveniment «Tipo EINA», coorganitzat amb el Blanc Festival de disseny.

Miguel Bustos a EINA

«Tipo EINA» va donar a molt joves l’oportunitat de conèixer de forma personal i professional a dissenyadors de renom com Senyor Estudi, Miguel Bustos, Esiete i Enric Jardí, que van ser els quatre convidats d’honor.

Des de les set de la tarda fins ja entrat el vespre EINA es va engalanar amb un vestit juvenil i alternatiu preparat per rebre la visita tant de joves emergents com de professionals del sector del disseny. L’espai físic, delimitat per l’escenari, es va situar, d’una forma meticulosa dintre dels jardins de l’escola, just al costat de la cafeteria. Un escenari, semblant al d’un concert, acompanyat per una pantalla on es projectarien els diversos treballs dels diferents dissenyadors, van ser l’atrezzo per aquesta obra d’aprenentatge i autonomia. Gràcies a les intervencions dels convidats, els estudiants d’EINA van poder veure el procés de creixement i formació d’un dissenyador fins arribar a l’àmbit professional, alhora que van gaudir d’una aproximació molt depurada i fresca del que serà properament el BLANC festival.

El primer convidat en sortir a l’escenari a explicar la seva història d’anades i vingudes en el món del disseny va ser Lluís Serra de Senyor Estudi, que ha guanyat premis Laus i treballa amb Mireia Sans, també exalumne d’EINA. La presentació de les seves línies d’investigació i treballs més interessants va estar acompanyada d’un discurs familiar i proper als estudiants.

Miguel Bustos, també lligat a EINA, va seguir la seva vessant més irònica i humorística deixant entreveure les seves dots com a dissenyador. Un professional amb una mixtura molt curiosa: disseny gràfic, il·lustració, animació, són alguns dels entorns on es desenvolupen les seves obres, basades en l’expressió d’una problemàtica social/popular, però sempre acompanyades d’un toc d’humor negre.

La tercera presentació va anar a càrrec del grup Esiete. Anna Solsona i Javier Pereda, també exalumnes de l’escola de disseny, van ser els encarregats de mostrar les diferents tipografies creades per a projectes com els premis FAD o l’empresa La Mediterranea. Amb una narració basada en l’esforç i la creativitat van presentar els projectes tipogràfics, i de disseny, que han estat essencials per al seu recorregut com a marca.

L’ultim ponent de la nit va ser un profesor d’EINA, Enric Jardí, un dissenyador expert en tipografia, que va tancar la vetllada amb una intervenció que proposava tres vectors de pensament i/o aproximació al disseny, com poden ser el disseny de publicacions modulars o el disseny de publicacions per contingut, anomenant les característiques principals de cadascun per proposar noves maneres d’abordar les problemàtiques del disseny tipogràfic.

“Tipo EINA” – BLANC goes to EINA 2015 from EINA Disseny Barcelona on Vimeo.

Un esdeveniment coherent amb la propera 7ma edició del BLANC Festival que es celebrarà al llarg del pròxim cap de setmana, entre els dies 6 i 7 de Novembre. Aquest any el BLANC arriba carregat de conferències, masterclasses a càrrec de Toormix i Marc Panera, varietés i activitats com les que proposa Vermout Collage o el propi festival. Divendres al matí, en el marc del Campus Blanc, els alumnes d’EINA Carme Almenar i Nico Bachkamov presentaran al jurat els seus treballs d’investigació, coronant així el final d’un Grau de Disseny estudiat en una escola que no només organitza unes docències admirables sinó que també es preocupa per crear un ambient estudiantil adequat mitjançant esdeveniments com «Tipo EINA», que va tenir una rebuda molt positiva.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació