Construccions Ferrando S.A.

El seu nom gloriós era conegut d’orient a occident, des del monarca més poderós fins a l’últim pastor de cabres

L’heroi es va embarcar abans de l’alba. El sol tot just començava a treure el nas per l’horitzó i ell ja havia arrasat set ciutats. La cendra se li adheria a la barba negra i hirsuta, sang aliena li xopava les mans joves i fortes. No es podia aturar, però, abans d’acomplir el seu destí encara l’esperaven mil aventures.

El seu vaixell volava damunt les onades. Les balenes s’apartaven al seu pas per por de ser atropellades i els dofins desistien de seguir-lo. L’heroi conqueria regnes de tres en tres, occia malvats de sis en sis, tallava caps de nou en nou. Amb prou feines parava esment dels seus rivals. Tant li feia que fossin humans o divins, monstres o espectres, aquàtics o voladors. Per descansar de l’àrdua lluita, rescatava alguna princesa o altra. El seu nom gloriós era conegut d’orient a occident, des del monarca més poderós fins a l’últim pastor de cabres.

A la fi, l’heroi va fondejar a l’illa. El bastó que el sostenia s’enfonsava a la sorra calenta de la platja i va buscar el recer dels arbres. Només hi havia esbarzers i sargantanes, l’illa era un gran solar. “On és Ítaca? On és Ítaca?”, va cridar furiós mentre s’arrencava la barba blanca a manyocs. El promotor immobiliari li ho va explicar: “Dilluns vinent començarem les obres”.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació