Antoni Gaudí no se’n perdria ni una

25.04.2019

El pròxim dijous 2 de maig s’inicia el cicle Noves Escenes, a La Pedrera – Casa Milà. Aquesta és una cita imperdible per estar al dia de la creació escènica del nostre país, i enguany presenta quatre espectacles, dos dels quals són estrena absoluta. Noms “consagrats” com la Societat Doctor Alonso o el tàndem format per Pablo Gisbert i Juan Navarro compartiran casa amb les més creadores joves Glòria Ribera i Gaia Bautista. Antoni Gaudí, modern per antonomàsia i experimentador de mena, estaria encantat. Els senyors Milà, més conservadors, potser no tant.

‘Andrei Rublev, una panicografia’, un muntatge de la Societat Doctor Alonso.

Aquest mes de maig torna el Noves Escenes, una trobada que, any rere any, ha anat mostrant el millor de casa nostra de la creació escènica contemporània. Creacions híbrides, difícils d’etiquetar, interdisciplinàries i mutants, que barregen llenguatges i tècniques ben diverses. Com a novetat, i després de set edicions, enguany el Noves Escenes dona suport a la creativitat i el talent local, produint dos dels muntatges que presenta i al mateix temps aposta per creadores amb un present (i un futur) molt prometedor. Amb l’assessorament artístic del director i dramaturg Jordi Fondevila, el cicle es desenvoluparà durant quatre sessions.

El 2 de maig, la Societat Doctor Alonso estrenarà Andrei Rublev, una panicografia. De fet, es tracta d’un encàrrec de la Fundació Catalunya – La Pedrera, i és la versió radiofònica de la peça del mateix títol, que es va estrenar al Temporada Alta 2015. El nuvolaire Ivan Alcázar Serrat, que no se’n perd ni una, en va parlar a Núvol en aquest article. Sofia Asencio i Tomàs Aragay s’uneixen a Nazario Díaz per parlar de l’art, la seva relació amb la realitat, i viceversa.

Gaia Bautista presentarà ‘Ojalá el verano’ al cicle Noves Escenes 2019.

La segona sessió, el 9 de maig, tindrà l’actriu i cantant Glòria Ribera com a protagonista. Membre de la companyia José y sus Hermanas, on hem pogut veure a Los bancos regalan sandwicheras y chorizos i a Arma de construcción masiva, Ribera presentarà Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria. La peça és una investigació sobre de quina manera la llet de vaca s’ha utilitzat històricament com a sedant de masses, i arribarà a l’espectador en forma de cuplets, tangos, foxtrots i fandanguillos. Amb música en directe, interpretada al piano per Amàlia Calderón.

El dijous 16 de maig, Pablo Gisbert (dramaturg i funcador d’El Conde de Torrefiel) i Juan Navarro (actor i performer molt vinculat a Rodrigo García) presentaran El Bosque (Parte II). Com el seu nom indica, aquesta és la segona versió d’una peça instal·lativa que es va poder veure al TNT 2018, on els dos creadors construïen un constructe de naturalesa amb l’ajuda de joves ninis (que ni estudien ni treballen). En aquest cas, veurem una nova versió del muntatge, adaptat per a ser representat a la Sala Gaudí de La Pedrera. És a dir, a les antigues cotxeres de la Casa Milà.

Finalment, el 23 de maig la creadora Gaia Bautista estrenarà Ojalá el verano, una reflexió sobre el fet de tenir trenta anys. Acompanyada en escena per Agnès Jabbour, Andrea Marinel·lo i Anna Pérez Moya, Bautista ha parit una peça sobre les expectatives i les contradiccions d’una edat on representa que han de succeir una sèrie de coses molt importants. Però que, un cop hi ets, potser et sembla que encara han de succeir.

 

 

Per a més informació i entrades podeu consultar el web de La Pedrera.