Beques Gent del Barri

La Fundació Carulla convoca la primera edició de les beques Gent del Barri per a projectes de fotografia i d’arts escèniques.

La Fundació Carulla, que des de fa cinquanta anys treballa per la defensa i l’enfortiment de la llengua i la cultura catalanes com a espais comuns, de cohesió cultural i de transformació social, convoca la primera edició de les beques Gent del Barri.

La companyia Hotel Iocandi al terrat de la nova seu de la Fundació Carulla © Fundació Carulla

L’objectiu de la convocatòria de les beques Gent de Barri és promoure la creació de projectes culturals que impliquin la participació dels veïns i veïnes i que contribueixin a la cohesió social del Poblenou, ja que és un barri que ha viscut un gran canvi en els darrers anys i on la gentrificació associada suposa una problemàtica cada cop més gran.

La Fundació convoca dues beques per posar en valor el barri del Poblenou, una d’elles és per un projecte de fotografia, amb una dotació de 4.000€. El projecte guanyador serà reconegut per crear una instal·lació fotogràfica que s’exhibirà a la façana de la nova seu de la Fundació Carulla, en el marc de la festa major del barri. A més, el projecte es durà a terme en col·laboració amb l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou i Photographic Social Vision. L’objectiu de les propostes ha de ser la visibilització i la posada en valor de la diversitat i riquesa del teixit social del barri.

L’altra beca Gent del barri és d’arts escèniques, és en col·laboració amb el Festival Escena Poblenou i està dotada amb 5.000€. La beca consisteix en la presentació de propostes d’arts escèniques de qualsevol disciplina pensades per ser exhibides a l’exterior. El projecte, a més de comptar amb la participació del teixit social del barri, s’ha d’emmarcar dins el concepte de sostenibilitat i emergència climàtica i el resultat formarà part de la programació del Festival Escena Poblenou.

La convocatòria per presentar les candidatures estarà oberta fins el 20 de maig i el 30 de maig es donaran a conèixer els guanyadors. Trobareu tota la informació aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació