Nit d’estiu amb ritmes de la Mediterrània

La cantant italiana Rachele Andrioli tanca el cicle Nits d’Estiu al Museu d'Història de Catalunya el dimecres 26 de juliol

El Museu d’Història de Catalunya tanca el cicle Nits d’Estiu el dimecres 26 de juliol a les 22h amb el concert de la cantant italiana Rachele Andrioli a la terrassa del museu. Originària del Capo Santa Maria di Leuca, el punt més al sud d’Itàlia, arriba al Port de Barcelona amb una proposta inspirada en la seva terra natal. L’oferta del tancament del cicle Nits d’Estiu comença amb una visita guiada a l’exposició ‘Obert per vacances’ abans del concert, un recorregut per la història del turisme a Catalunya, i la possibilitat de visitar lliurement l’exposició ‘Il·lustríssimes, dones que van dibuixar el segle XX’. Després, començarà al concert d’Andrioli, la segona presència internacional d’aquest cicle estival. 

La cantant Rachele Andrioli.

En aquest concert Andrioli presentarà a Barcelona el seu primer àlbum en solitari, Leuca, després d’anys de fer carrera acompanyada. La proposta investiga els ritmes de la Mediterrània a través de l’estudi de la música popular tradicional del sud d’Itàlia. Fa una síntesi entre els sons càlids de les tradicions de la seva terra natal i l’ús de la tecnologia barrejant instruments tradicionals com la guimbarda, el bendir o la flauta harmònica, amb eines de producció musical electrònica com el Loop Station. D’aquesta manera, la peculiaritat sonora que aconsegueix Andrioli evoca a rituals ancestrals que transporten a l’oient a antigues terres llunyanes. I, les lletres expliquen històries suspeses entre la veritat i les llegendes, com podem veure a ‘Fimmana de mare’ on ens parla d’una part del món rodejada d’aigua d’on brolla música. 

Leuca és un homenatge a la música més tradicional mediterrània configurat per onze cançons. La cantautora ha compost cadascuna de les peces de maneres completament diferents, amb mostres d’intimitat a través d’una sola veu, com és el cas de ‘L’amareggiata’, o unint múltiples veus amb corals i multiinstrumentalitat. La primera cançó de l’àlbum és ‘Te spettu’, que obre el conjunt amb una gran potència combinant la veu d’Andrioli amb el Coro a Coro, la coral femenina d’unes 40 veus que ella mateixa va fundar, i un gran nombre d’instruments encapçalats per l’arpa de boca. La intensa emoció que transmet es manté al llarg de totes les peces, com podem veure també a ‘Leuca’, la cançó principal de l’àlbum que, sense instruments, encisa a l’oient solament amb la veu d’Andrioli a cappella. 

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació