Francesc Parcerisas, Premi Nacional de Cultura

Josep Maria Cadena, Guillermina Coll, Núria Espert, Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, Fundació Privada Espai Guinovart, Francesc Parcerisas, Xavier Pla, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Amèlia Riera i Jaime Rosales són els guanyadors d’enguany dels Premis Nacionals de Cultura

Josep Maria Cadena, Guillermina Coll, Núria Espert, Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, Fundació Privada Espai Guinovart, Francesc Parcerisas, Xavier Pla, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Amèlia Riera i Jaime Rosales són els guanyadors d’enguany dels Premis Nacionals de Cultura que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). Els guardons, que s’entregaran el proper 17 de juny, reconeixen la tasca dels guardonats, l’excel·lència de la seva obra i la mirada pròpia i innovadora que cadascun d’ells ha aportat en el seu àmbit d’activitat.

Francesc Parcerisas a la cambra de bany de Quaderns Crema | Foto Bernat Puigtobella

El CoNCA, amb la seva elecció, vol posar de relleu 10 referents que contribueixen a enriquir i enaltir el projecte cultural català, 10 exemples a seguir que gaudeixen del reconeixement tant del sector professional com de la ciutadania. Els premiats, per tant, són figures amb repercussió internacional o pertanyents a l’àmbit local, però amb una gran transcendència en la memòria col·lectiva catalana. A través dels Premis Nacionals de Cultura, el CoNCA també vol distingir la dimensió social, pedagògica, de cohesió, d’identificació compartida i de creació de comunitat de la cultura, i vol integrar la cultura en el consum quotidià de la societat.

Més enllà de la trajectòria, l’obra recent i l’excel·lència dels guardonats, la territorialitat també ha estat un criteri clau per la selecció dels Premis Nacionals de Cultura d’enguany, que reconeixen el talent del conjunt del territori català. Una vocació descentralitzadora que es posa de manifest en l’elecció entre els premiats del gironí Xavier Pla, la la Fundació Privada Espai Guinovart, assentada a la població d’Agramunt (Lleida), i de l’emblemàtic grup de música tradicional de les Terres de l’Ebre Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

El jurat encarregat d’escollir els guanyadors de 2015 està format per Carles Duarte,Gemma Sendra, David Albet, Mercè Gisbert, Pilar Parcerisas i Isona Passola, tots membres del Plenari del CoNCA, l’òrgan de màxima decisió d’aquesta institució.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació