Collita pròpia, especial Sant Jordi

Joana Justícia fa una tria de novetats literàries per a aquest Sant Jordi

Ja ha arribat Sant Jordi i des de Núvol hem triat algunes de les novetats literàries d’enguany. Avui al Collita pròpia us recomanem llegir l’article Per un nacionalisme feminista d’Inés Martínez, on parla de Màtria o barbàrie (Angle), una obra polifònica que aspira a la creació d’una màtria que no deixa ningú al marge i on els drets de totes són la prioritat nacional. També destaquem l’entrevista que Martínez ha fet a Maria Arimany, guanyadora del Premi Documenta 2024 amb Al bosc s’hi ha d’arribar quan encara és fosc (L’Altra Editorial). A l’episodi ens comenta com va ser la trobada.

Lucia Pietrelli ha publicat Deimos (Males Herbes). Es tracta de la història d’una nena, la Laia, que es busca a si mateixa a partir del fantasma de la seva mare, que un dia va marxar d’una illa de la qual no es pot marxar. Pol Torres l’ha comentat a l’article Oda a la mortalitat i defineix l’obra com a “horror líric”.

Per als amants de la il·lustració, parlem de la veterana il·lustradora Roser Capdevila amb motiu de la reedició de La nena que volia dibuixar i Ai! Ai! Els meus cabells (Bindi Books), dues obres de caràcter autobiogràfic. Ona Fàbrega l’ha entrevistada i al Collita pròpia comenta les dues publicacions i explica com va ser la trobada amb la “mare de les Tres Bessones”.

Per la seva banda, Joan Burdeus ha entrevistat Antoni Llena, un dels grans artistes catalans que ara publica Deu estius a Campins (Barcino), un recull d’articles sobre l’obra d’Antoni Tàpies i la relació entre tots dos.

Avui destaquem també tres ressenyes de llibres. En primer lloc, Bernat Puigtobella ha llegit el Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2024, Com un batec en un micròfon, de Clara Queraltó i n’ha parlat a l’article Un pobre fill de puta. També, Agus Izquierdo comenta Tot el que no sigui morir-se, de l’humorista Marc Sarrats, a l’article Dinyar-la alto flipato. L’autor explica al Collita pròpia per què recomana regalar-lo per Sant Jordi.

Per últim, Marta Aliguer valora l’última obra d’Eva Baltasar, Ocàs i fascinació (Club Editor). Podeu llegir la ressenya a la Revista de Primavera de Núvol i si voleu conèixer a fons l’autora, podeu recuperar l’entrevista que Marta Aliguer va fer a Baltasar al març. Que tingueu una bona Diada!

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació