El Santa Mònica convoca 21 beques en mediació artística pel 2024/2025

Oberta la quarta convocatòria del programa ‘Les Mòniques’, que atorga 21 beques a creadors i creadores en residència de l’àmbit relacional o participatiu.

El Centre d’Arts Santa Mònica ha convocat 21 beques de 9.200 euros cada una per a creadors i creadores interessades en desenvolupar recerques i prototips experimentals en mediació artística en residència durant onze mesos. El termini per presentar-se es va obrir ahir dimarts 9 d’abril i finalitza el 30 d’abril.

Convocatòria Les Mòniques 2024/2025

‘Les Mòniques’ vol promoure el desenvolupament de prototips de mediació artística que explorin formats transmèdia que transportin els continguts, discursos i preguntes del centre d’arts a un ventall de públics més ampli. La iniciativa té l’objectiu de generar diferents formes de retorn social cap a la ciutadania amb la promoció de l’horitzontalitat i el pensament col·lectiu.

Les residències artístiques ofertes són estades temporals d’onze mesos, de l’1 de setembre de 2024 al 31 de juliol de 2025, al Santa Mònica. Durant aquest temps els artistes residents formen part de processos de recerca que es materialitzen en diversos prototips de dispositius de mediació artística. El model implica una experiència de treball en un espai compartit en el centre amb l’objectiu de propiciar l’intercanvi de coneixement entre participants i la dimensió col·lectiva dels diferents processos de recerca.

Segons la modalitat de mediació, ‘Les Mòniques’ s’estructuren en set gremis:

  • Primer gremi: Recerca en mediació participativa (3 beques): Beques per a recerques que tinguin com a matèria d’estudi la creació de formes alternatives de recepció i participació en esdeveniments artístics i culturals per part dels públics.
  • Segon gremi: Recerca en mediació espacial (3 beques): Beques per a recerques que repensin els continguts en funció del disseny d’espais expositius i dispositius arquitectònics efímers, així com de construccions a l’espai públic. Les recerques d’aquesta modalitat també poden investigar sobre disposicions experimentals de les audiències.
  • Tercer gremi: Recerca en mediació digital (3 beques): Beques per a recerques sobre formes experimentals de mediació de continguts a través d’aplicacions, plataformes i projectes digitals.
  • Quart gremi: Recerca en mediació comunicacional (3 beques): Beques per a recerques sobre formes experimentals de mediació entesa com a comunicació i difusió, tant física com digital.
  • Cinquè gremi: Recerca en mediació editorial (3 beques): Beques per a recerques sobre formes experimentals de mediació a través del disseny i la producció editorial.
  • Sisè gremi: Recerca en mediació educativa (3 beques): Beques per a recerques que experimentin amb activitats educatives i formatives diverses, així com al voltant d’accions formatives digitals.
  • Setè gremi: Recerca en mediació gastronòmica (3 beques): Beques per a recerques que explorin estratègies de mediació cultural i socialització a través de la gastronomia com a creació artística.

El període per presentar sol·licituds és del 9 d’abril al 30 d’abril de 2024, tots dos inclosos, a través del portal de tràmits de la Generalitat. El centre també organitza una sessió informativa per explicar els detalls i resoldre possibles dubtes. La sessió es celebrarà el 16 d’abril a les 12h a la sala d’actes del Santa Mònica i es retransmetrà simultàniament en línia via Zoom.

Per a més informació sobre la convocatòria podeu consultar l’enllaç de la web del Centre d’Arts Santa Mònica i l’enllaç web de Gencat.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació