Jordi Boixaderas a Serra d’Or

Al número de novembre de «Serra d’Or», l’actor Jordi Boixaderas, en conversa amb Núria Cañamares, explica amb pèls i senyals per què prefereix la feina d’actor teatral i de doblatge per damunt de l’actuació davant la càmera.

Al número de novembre de «Serra d’Or», l’actor Jordi Boixaderas, en conversa amb Núria Cañamares, explica amb pèls i senyals per què prefereix la feina d’actor teatral i de doblatge per damunt de l’actuació davant la càmera. L’entrevista coincideix amb la celebració aquests dies de les 300 funcions d’El crèdit, de Jordi Galceran a la Sala Villarroel.

Jordi Boixaderas diu 'Lo somni', de Bernat Metge al Teatre Romea

Dins els apartats de reflexió i d’idees, Francesc-Marc Álvaro, amb l’article «Nosaltres i el Pujol que confessa», fa una ponderada i aprofundida anàlisi de la figura del president i la commoció que han provocat les seves revelacions.

I Frederic Ribas, a partir de la caracterització que va fer Gregorio Marañón de les diverses tipologies dels perfils autoritaris, analitza «La passió pel centralisme i l’unitarisme. Del comte-duc d’Olivares a Aznar».

Salvador Alegret i Sanromà, després d’una llarga trajectòria docent a Manila, explica com és el barri de San Miguel, amb els seus convents de missioners: els agustins recol·lectes hi van començar a fabricar la cervesa amb el nom del barri, que més tard van introduir entre nosaltres a partir de la fàbrica de Lleida. Sobretot Alegret se centra en l’abadia de la Mare de Déu de Montserrat, fundada el 1895, depenent del nostre monestir i encara en actiu. Veïns de la destil·leria que encara produeix el brandi Barcelona, possiblement d’allà als monjos els va venir la idea d’elaborar el licor Aromes de Montserrat.

Josep Ginjaume fa una llarga entrevista al pintor Antoni Pitxot, director del Teatre-Museu Dalí de Figueres, que explica la seva íntima relació amb Salvador Dalí i l’encàrrec que li va fer de mantenir el museu sense canvis.

Mireia Freixa repassa la vida i l’obra de la pintora modernista Lluïsa Vidal, que recentment ha estat redescoberta pel públic barceloní arran de l’exposició antològica al Museu del Modernisme.

Sandra Comas Anglada visita el nou cinema Zumzeig, al barri de Sants, on Esteban Barnatas explica els motius i les finalitats d’haver engegat el projecte.

Fèlix Edo Tena se’n va Deltebre per veure com és per dintre el festival internacional Deltebre Dansa, que cada mes de juliol atrau ballarins d’arreu del món seguint la crida del ballarí i coreògraf tortosí Roberto Olivan, format a l’escola de Pina Bausch a Brussel·les.

En l’apartat de Lletres, Lluïsa Julià repassa els cinquanta anys de trajectòria del premi Amadeu Oller, on s’han revelat les veus més destacades de l’actual panorama poètic.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació