Formes i colors amb ‘La Reverdie’

Els dies 6 i 7 d’abril el Mercat de les Flors oferirà l’espectacle familiar La Reverdie dels coreògrafs francesos Steven Hervouet i Pauline Bigot.

Edgar Caride

Edgar Caride

Músiques, cultures i altres bombolles

El Mercat de les Flors commemora l’inici de la primavera amb l’obra La Reverdie, que oferirà dues funcions en aquest primer cap de setmana d’abril. Sota la producció artística de la companyia AmieAmi, els coreògrafs Steven Hervouet i Pauline Bigot protagonitzen una obra que va ser presentada l’any passat a la ciutat francesa de Nantes.

Escena de ‘La Reverdie’ © Jihyé Jung

La Reverdie és una obra que celebra l’arribada de la primavera a través d’una faula contemporània entre dos éssers d’identitats múltiples i inclusives. La història connecta diferents passatges del llibre infantil El petit Blau i el petit Groc de l’escriptor Léo Lionni, conte que juga amb la metàfora de la mescla per construir un conjunt d’al·legories que subratllin les sinergies per mantenir l’equilibri de l’ecosistema entre els diferents éssers vius que l’habiten.

El títol evoca la característica pròpia d’aquesta estació d’enverdir i colorar el món. Els dos éssers que protagonitzen l’obra tenen la pell blava i la pell groga respectivament i el conflicte dramàtic gira entorn a la seva reunió, que farà sorgir una nova muda de color verd -tal i com indica el títol de la peça-, una metamorfosi individual que desitja ser col·lectiva. El contrast cromàtic dels dos personatges són un reclam inicial pel públic infantil que, de les mans dels dos coreògrafs, s’han d’endinsar en un viatge de 30 minuts a la descoberta del significat de la naturalesa i els canvis d’estació a través del concepte del color i del concepte de la forma.

Escriu sobre La Reverdie el professor i filòsof Victor Molina, que entén la peça com «una al·legoria de l’amistat, la integració, l’aventura, el potencial de l’afecte i de l’abraçada, la capacitat de metamorfosi i la sorpresa d’allò desconegut. Es tracta d’una història sobre la capacitat de donar vida a una cosa que no existia, sobre l’acceptació i l’estima de la diversitat; l’esdevenir, la iniciació». L’obra, doncs, cerca traspassar la façana visual i artificial dels colors per dotar de profunditat i múltiples interpretacions i reflexions madures a una història inicialment plantejada per tots els públics.

La primera sessió de l’obra serà el dissabte a les 17 h; la segona, el diumenge a les 12 h. Les dues representacions comptaran amb un espai per acollir les famílies que vinguin amb infants anomenat Una horeta abans, que consistirà en una sèrie de jocs i propostes sobre els processos de creació i els universos poètics de La Reverdie i els seus creadors. Aquest taller familiar anirà a càrrec de l’artista i pedagoga de dansa Magdalena Garzón i l’escenògraf Oriol Corral.

Alhora, el dissabte a les 11h, Hervouet i Bigot impartiran un taller per infants sobre els valors de l’obra de La Reverdie a través de jocs de ball basats en l’escolta i la imaginació. Tota la informació relacionada amb l’obra la trobareu a la pàgina web del Mercat de les Flors.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació