Inscripcions obertes pel nou curs de l’Institut del Teatre

A l’abril s’obren les inscripcions per a les proves d’accés dels diferents centres d’estudis artístics superiors de l’Institut del Teatre

Les escoles superiors de l’Institut del Teatre, l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), el Conservatori Superior de Dansa (CSD) i l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) obren inscripcions a les respectives proves d’accés pel curs 2024-25. L’institut del Teatre és un centre referent en la docència, creació, recerca, conservació i difusió del patrimoni de les arts escèniques, tant a Catalunya com també en l’àmbit internacional. Cada any, més de mil alumnes cursen en els diversos estudis superiors, professionals i de perfeccionament que ofereix el centre, ja sigui de Dansa, d’Art Dramàtic o Tècniques de les Arts de l’Espectacle. 

Una imatge de l’espectacle “Transversal”. Foto: Anna Fàbrega

Per tal de mostrar tota l’oferta formativa que ofereix el centre, al llarg de l’abril s’han realitzat les portes obertes  i diverses activitats informatives a l’Institut. Pel que fa a l’Escola Superior d’Art Dramàtic, el passat 19 d’abril es van tancar les inscripcions a les proves d’accés en els estudis d’Interpretació. Per altra banda, del 8 d’abril al 3 de maig, els alumnes que estiguin interessats a cursar els estudis de Direcció Escènica i Dramatúrgia, així com els estudis d’Escenografia, es podran inscriure per realitzar les seves respectives proves d’accés. 

Pel que fa als Estudis Superiors de Dansa que ofereix el Conservatori Superior de Dansa, del 8 d’abril al 8 de maig els estudiants es poden inscriure a les proves per cursar i obtenir el títol de Coreografia i Interpretació com també el de Pedagogia de la Dansa

D’altra banda, tant el 17 i 24 abril com el 20 de maig es duran a terme les portes obertes per presentar als alumnes que estiguin interessats a accedir a l’ESTAE i matricular-se als estudis que atorga una titulació pròpia del mateix Institut del Teatre i la Fundació Politècnica de Catalunya per a una formació corresponent dels graus en Tècniques de so, Luminotècnia i Maquinària escènica. Les dates de les proves d’accés es publicaran una vegada hagi acabat el període de portes obertes. 

Proves comunes i específiques

Pel que fa a les proves pels estudis de Direcció Escènica i Dramatúrgia, els alumnes hauran de realitzar un comentari de text-qüestionari sobre unes peces teatrals i analitzar una imatge facilitada pel centre. També hauran de fer una anàlisi dramatúrgica d’un text dramàtic i un exercici on constarà en plantejar l’escenificació d’un text dramàtic proposat pel centre. A més, els alumnes escriuran un text dramàtic i, per altra banda, haurà de presentar una proposta d’escenificació d’un text dramàtic. 

Les proves pels estudis d’Escenografia, els aspirants hauran de realitzar un comentari de text-qüestionari sobre uns llibres teòrics teatrals i l’anàlisi d’una imatge proporcionada pel centre. Seguidament, es demanarà que els alumes elaborin un quadern d’esbossos a partir d’una localització i, en la segona part, faran una recreació (dibuix en tècnica lliure) a l’aula a partir de les bases de l’exercici anterior. La següent prova consistirà en el desenvolupament d’una proposta de disseny escenogràfic i la seva defensa oral. 

Institut del Teatre de Barcelona

Per les proves d’accés al CSD, els alumnes que vulguin cursar els estudis de Coreografia i Interpretació i Pedagogia de la Dansa duran a terme diversos exercicis que tenen com a objectiu, entre d’altres, avaluar l’habilitat de l’aspirant en els fonaments de la dansa, moviment, relació i treball grupal, capacitat interpretativa, comunicativa i emocional com també la capacitat de crear, explicar, transmetre i compartir d’una manera clara les propostes desenvolupades a la resta d’aspirants. 

Per a més informació sobre l’oferta dels diversos graus i estudis consulteu la pàgina web de l’Institut del Teatre, on també trobareu tota la informació per accedir als estudis.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació