Dansa i performance a Tarragona

Del 5 al 7 de maig, el Mèdol, Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona, acull la primera edició del festival d’arts performatives Espais Inerts

Del 5 al 7 de maig, el Mèdol, el Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, acull tres dies de dansa i perfomance en el marc de la primera edició del festival Espais Inerts. El festival és una producció pròpia del Mèdol, comissariada per la gestora cultural Marta Oliveres, i comptarà amb les actuacions de reconeguts artistes del patrimoni escènic contemporani que relacionen l’entorn i el moviment del cos.

Joan Català representant “Pelat”. Foto: Àngels Melange

Espais Inerts posarà en marxa indrets de la ciutat poc habituals a través de l’acció artística, com el Mercat i la Plaça del Fòrum, situats a la part alta de la ciutat, la Casa Castellarnau, el Teatre Magatzem i el saló de ball i la terrassa de Casa Canals, seu de Mèdol. La primera edició del festival pretén activar espais que, per definició, no poden moure’s o aturar-se per ells mateixos, i que s’activen a partir de les propostes que s’hi presenten.

Entre els ballarins i coreògrafs que hi actuaran, hi ha Pere Faura, a qui fa un temps vam entrevistar a Núvol, i l’actriu i cupletista Glòria Ribera, que hi durà l’espectacle musical Parné sobre el qual ja ens va parlar fa uns mesos al podcast L’horabaixa. Faura presentarà l’espectacle Bomberos con grandes mangueras, una peça que revisa l’imaginari pornogràfic com a pràctica coreogràfica. Ambdues peces s’han pogut veure, en temporades diferents, a l’Antic Teatre de Barcelona. L’espectacle de Ribera combina el cuplet i la revista per retre un sentit homenatge a l’essència del Paral·lel barceloní amb una mirada contemporània i un contingut reivindicatiu. Un collage musical de política i glamur que reivindica la vida més enllà d’allò establert, on el gènere i la norma són els pilars d’una col·lecció de cançons consensuades els últims cent anys.

A més d’aquests dos artistes, Sònia Gómez presentarà Bailarina, un solo de dansa que revisa conceptes bàsics com els rols entre l’espectador i la intèrpret, o les noves maneres de producció. L’artista i creador Joan Català presentarà Pelat, una performance que proposa esborrar les fronteres entre la dansa, el circ i el teatre, i que evoluciona a conseqüència de la interacció amb l’espectador. Nico Baixas, l’home acordió del Cirque du Soleil, artista multidisciplinari fascinat pel moviment de les mans, presentarà Handfluencer, una performance enregistrada a l’interior del Mercat del Fòrum a partir de la memòria de l’espai, un lloc d’intercanvi i contacte. Finalment, Marga Socías, en el paper de guia turística, oferirà el tour Hole & Corner travel agency per la Casa Castellarnau, una visita guiada alternativa al majestuós espai on es realitzarà un desplegament de ficció màgica i històries que plantegen una mirada crítica a les formes descarnades del turisme. La ruta seguirà pels carrers de la part alta de Tarragona fins a arribar a Casa Canals, on hi haurà un segon passi de Sònia Gómez.

Tots els espectacles són gratuïts, excepte el show de Glòria Ribera. Podeu fer la reserva d’entrades pels espectacles i consultar tot els horaris de les actuacions al web de Mèdol, el Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació