Reutilitzar, revalorar… i dissenyar!

Del 25 d'abril al 16 de juny el Disseny Hub de Barcelona acollirà una exposició a càrrec del comissari Volker Albus amb peces de material reutilitzat d'arreu del món

L’ètica, la responsabilitat, la internacionalització i la cocreació són els pilars del projecte PURE GOLD. Reutilitzar! Revalorar!, una exposició de l’ifa – Institut für Auslandsbeziehungen d’Alemanya-, amb la col·laboració del Goethe-Institut Barcelona i el suport del Disseny Hub Barcelona, i que es podrà veure del 25 d’abril al 16 de juny al DHub amb entrada gratuïta. La proposta es desenvolupa sobre la idea de la reutilització com a un sistema d’aportació de valor a l’hora de crear nous objectes i, en aquesta ocasió, transformar aquesta matèria en objectes de disseny a través diverses propostes artístiques.

Framed cabinet, 2011 de Breg Hanssen | DHUb

La selecció d’obres s’ha dut a càrrec del comissari de l’exposició, Volker Albus i, el DHub l’amplia amb diverses obres de grans figures referents del disseny local amb peces de les col·leccions del museu. A més, PURE GOLD. Reutilitzar! Revalorar! , compta amb aportacions comissarials d’arreu del món, des d’Europa, Àsia, Pròxim Orient o Àfrica. Al llarg del seu període al DHub, l’exposició disposa d’una plataforma virtual i una sèrie de tallers locals que la complementen que es poden consultar a la programació del DHub

Les obres que es trobaran exposades són fetes amb materials tan diversos com per exemple el vídre com la peça creada a partir d’ampolles de vi, aigua o cervesa Samesame (Laura Jungmann i Cornelius Réer, 2014), unes xancletes convertides en llums, cistelles i mobles petits com Flip Flop (Diederik Schneemann, 2011) o fins i tot, Palmarin armcahir (2014), la cadira creada a partir de vaixells de pesca desmantellats del dissenyador de Sant Cugat Ramón Llonch, fundador d’Artlantique, un projecte de mobles on ha treballat amb més de 300 barques i que actualment, són exportats arreu del món. 

Palmarin armcahir, 2014 de Ramón Llonch | DHUb

Un d’aquests tallers complementaris al voltant de l’exposició és Upcycable Workshop, un taller dirigit per Axel Kufus, Annika Unger i Anja Lapatsch adreçat a la comunitat local del disseny i la creació. A través de la creació de vídeos stop-motion, els assistents del taller – que s’hauran de registrar prèviament aquest enllaç– podran mostrar els seus coneixements sobre la  reutilització i transformació de residus en objectes de disseny. El resultat d’aquests vídeos es mostraran com a tutorials a la plataforma virtual PURE GOLD.

La inauguració de PURE GOLD. Reutilitzar! Revalorar! es durà a terme el 25 d’abril a les 18h al Disseny Hub Barcelona (Plaça de les Glòries Catalanes) pel professor a la Universitat d’Arts i Disseny de Karlsruhe i comissari del projecte juntament amb Anja Lapatsch, una de les directores del taller Upcycable i cofundadora de l’estudi de disseny de Berlín Lapatsch|Unger.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació