Jordi Busquets, seguidor 11.111 de Twitter

Núvol va guanyant dia a dia seguidors a Twitter. Aquesta cap de setmana hem arribat a una xifra emblemàtica. Jordi Busquets s'ha convertit en el nostre seguidor 11.111. Impulsor del web Cultura Conectada, l'hem convidat a explicar-nos el seu projecte.

Núvol va guanyant dia a dia seguidors a Twitter. Aquesta cap de setmana hem arribat a una xifra emblemàtica. Jordi Busquets s’ha convertit en el nostre seguidor 11.111. Impulsor del web Cultura Conectada, l’hem convidat a explicar-nos el seu projecte.

11.111 és el nombre d’habitants l’any 2010 del municipi de Fairview, a Carolina del Nord. També l’àrea en km2 de la regió de Montérégie, al Quebec; la quantitat de signatures recol·lectades el 15 de maig de 1998 per l’UEA (l’Associació Universal d’Esperanto) a favor del Manifest de Praga; i el resultant de la divisió entre persones batejades i el nombre de sacerdots de la diòcesi de Tumaco a Colòmbia l’any 2001. Pels amants de les coincidències, una nova dada a la tirallonga: el Twitter de Núvol recentment ha assolit aquest nombre de seguidors.

No crec en les coincidències. El meu nom és Jordi Busquets. Publicitari de professió i apassionat de la comunicació, en el més ampli sentit de la paraula. Recentment he iniciat un magazín cultural i estic realitzant un projecte documental web sobre els col·lectius d’art del CSA Tabacalera, l’autogestió i la funció social de l’art. També sóc el seguidor 11.111 de Núvol a Twitter, i per això el digital de cultura m’ha donat l’oportunitat de presentar els meus projectes.

Cercant connexions

Cultura Conectada és una publicació digital de cultura de recent creació. Tracta sobre l’art contemporani, o l’art de qualsevol època vist des d’una perspectiva contemporània; la cultura en tota la seva extensió; i l’anàlisi de les eines i processos de la gestió i comunicació cultural. Art, cultura i comunicació. La canyella en pols del caputxino.

Vaig iniciar el projecte per publicar els resultats d’una investigació sobre la comunicació online dels museus d’art contemporani d’Espanya que vaig realitzar a l’UPF. No volia que l’estudi s’omplís de pols en el disc dur del meu ordinador, i fins i tot la Conxa Rodà el va citar en una notícia a Núvol. Ara Cultura Conectada s’està obrint a nous col·laboradors. Vol ser un punt de trobada i difusió per a tot tipus de percepcions sobre la cultura en general i l’art en particular, conversant també sobre les possibilitats i eines, digitals o no, per millorar la difusió cultural.

Art social autogestionat

El documental web sobre la Tabacalera, el centre social autogestionat ubicat a l’antiga fàbrica de tabacs del madrileny barri del Lavapiés, vol fer una reflexió sobre la funció social de l’art i noves formes de fer basades en l’autogestió. Actualment estic realitzant curtmetratges documentals dels diferents col·lectius d’art del centre, però en una segona fase del projecte es realitzarà una web que permeti la lectura no lineal completant la narració amb text, imatges, altres vídeos publicats a la xarxa i faciliti la participació dels usuaris. Defenso la democratització de l’art per estimular el pensament crític i fomentar la creativitat a tots nivells. Anteriorment he realitzat els documentals ‘Los Cañones. Els antiaeris del Carmel’ i ‘La Clota’ per a la Televisió de Catalunya.

He visitat Praga però no sé parlar esperanto. Sense poder decidir em varen batejar tot i que encara no he visitat Colòmbia ni Carolina del Nord. No crec en les coincidències, crec en les connexions. Que li preguntin a Alexander Fleming, o a Roland Arpin. El que fora el fundador del Museé de la civilisation del Quebec -com la regió del Montérégie- deia alguna cosa així com que un sistema cultural s’ha de valorar des d’un punt de vista holístic. Cada part afecta al global i no s’entén un tot sense la suma de les parts. I ja som més d’11.111 seguidors al Twitter de Núvol.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació