Anunciem el jurat del Premi Núvol

24.06.2019

Com cada estiu, torna el Premi Núvol de Contes. Núvol premiarà el millor conte amb 500€, i també donarà premis pel segon i tercer classificat, així com per l’obra més llegida. Tal com s’ha fet en edicions anteriors, les obres es publicaran al llarg del mes d’agost perquè tothom les pugui llegir abans de les deliberacions. Teniu temps per enviar els vostres contes fins al dilluns 15 de juliol. Enguany el jurat està format per set professionals de la comunicació editorial. 

Aquest estiu torna el Premi Núvol de Contes | Foto: Arxiu

En una primera fase, un comitè de lectura farà una primera selecció per triar els contes que es publicaran. Després els concursants, d’una banda, i un jurat de l’altra, deliberaran i escolliran els contes finalistes. Núvol anunciarà oportunament els membres del jurat d’enguany que es donarà a la setmana del Llibre en Català.

Bases del premi Núvol de contes 2019

1. El premi és obert a tothom. Els autors hi poden participar amb un únic conte escrit en català. Cal que sigui un conte inèdit i que no hagi estat premiat en cap altre certamen.

2. Els contes han de tenir una extensió màxima de 3.600 caràcters amb espais i s’han d’enviar en un document word adjunt a l’adreça contes@nuvol.com amb una foto apaïsada de l’autor en primer pla i un telèfon de contacte. També cal fer constar, si és el cas, el compte de Twitter, Facebook i el blog de l’autor. Com que el premi és lliure i obert a tothom, no es pot utilitzar pseudònim, sinó que cal fer-hi constar el nom real.

3. Un comitè de lectura format per membres de la redacció de Núvol farà la selecció dels contes que finalment es publicaran. Els participants que no vegin el seu conte publicat tindran l’opció de votar els tres contes que els hagin agradat més. Les dates de votació es publicaran properament.

4. Els autors publicats es comprometen a votar els tres contes que els hagin agradat més. Ho faran enviant un correu a contes@nuvol.com on deixin paleses les seves tres preferències. Ningú podrà votar el seu propi conte. Els autors que no ens facin arribar la seva votació quedaran fora de concurs.

5. Els autors que ja van guanyar algun premi en l’edició anterior queden exclosos d’aquesta convocatòria, però són convidats a formar part de les votacions.

6. Els cinc contes més votats passaran a la final i seran sotmesos a la deliberació d’un jurat format per professionals de la comunicació editorial: Roser Sebastià (Ara Llibres), Xavier Gafarot (Grup 62), Sílvia Rodríguez (Angle Editorial), Maia Conesa (Club Editor), Jordi Guinart (Quaderns Crema), Marina Cabanis (Edicions de 1984) i Pilar Maurell (Enciclopèdia Catalana). El jurat tindrà la potestat de rescatar cinc contes que no hagin estat recollits per la votació popular. Hi haurà, per tant, deu contes finalistes. L’editor de Núvol, Bernat Puigtobella, actuarà com a secretari sense vot.

7. Dotació. Hi haurà una recompensa per als tres primers contes que surtin de la deliberació del jurat. El primer premi serà de 500€. El segon premi serà una trobada amb un escriptor dins del programa Priorat Versió Original, que inclou una estada de cap de setmana a Cal Perxe. El tercer premi serà un lot de llibres. Hi haurà també un premi especial per al conte més llegit, que consistirà en un curs de 25 hores presencial de Novel·la, Conte o Escriptura Creativa al Laboratori de Lletres (vàlid per a cursos d’octubre de 2019 a gener de 2020) i una llibreta d’exercicis de l’entitat. Els altres dos contes més llegits guanyaran un curs de 3 hores Imagina i Escriu (a triar entre tres dates encara per confirmar).

8. El termini de presentació s’acaba el dia 15 de juliol del 2019. Els contes es llegiran i valoraran per ordre d’arribada. Núvol no es compromet a publicar tots els contes rebuts sinó una selecció, que es farà des del mateix consell de redacció.

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 Comentaris
  1. Heu pensat que potser els autors poden no tindre cap interès especial en una trobada amb un escriptor ni en un taller d’escriptura? Els diners i els llibres estan millor, i una publicació conjunta dels 20 millors contes seria el millor premi de tots.

    • Estic d’acord en això. No veig interessant una trobada ni un taller. Però m’encanta una estança, llibres, publicació conjunta dels millors o un lot de licors d’herbes, ratafies a poder ser.

  2. Precisament perquè no m’interessen els premis, no em presentaré. A veure si l’any vinent canvien els premis i jo d’opinió.