Torna el Premi Núvol de Contes

27.06.2016

Torna l’estiu i torna el Premi Núvol de Contes. Tal com s’ha fet en edicions anteriors, els contes es publicaran al llarg del mes d’agost i així tothom podrà llegir les obres participants abans que el jurat entri en la fase final de deliberacions. De la mateixa manera que en l’edició passada, els membres del jurat no seran els únics que deliberaran. En una primera fase, un comitè de lectura farà una primera selecció per triar els contes que finalment es publicaran. Després, els concursants, d’una banda, i un jurat ―els membres del qual anirem desvelant a poc a poc―, de l’altra, deliberaran i escolliran els contes finalistes.

Andrea Jofre ha guanyat el premi Núvol 2015 | © La Setmana

Andrea Jofre va guanyar el premi Núvol de contes 2015 | © La Setmana

Bases del premi Núvol de contes 2016

1. El premi és obert a tothom. Els autors hi poden participar amb un únic conte escrit en català. No cal que sigui un conte inèdit. Pot haver estat publicat en un blog o en una revista o llibre. Absteniu-vos si el conte ja ha estat premiat en algun altre certamen.

2. Els contes han de tenir una extensió màxima de 3.600 caràcters amb espais i s’han d’enviar en un document word adjunt a l’adreça contes@nuvol.com amb una foto apaïsada de l’autor en primer pla i un telèfon de contacte de l’autor. També cal fer constar, si és el cas, el compte de Twitter, Facebook i el blog de l’autor, si s’escau. Com que el premi és lliure i obert a tothom, no es pot utilitzar pseudònim, sinó que cal fer-hi constar el nom real del participant.

3. Un comitè de lectura format per membres de la redacció de Núvol farà la selecció dels contes que finalment es publicaran. Els participants que no vegin el seu conte publicat tindran l’opció de votar els tres contes que els hagin agradat més entre el 27 i el 29 d’agost.

4. Els autors publicats es comprometen a votar els tres contes que els hagin agradat més entre el 27 i el 29 d’agost. Ho faran enviant un correu a contes@nuvol.com on deixin paleses les seves tres preferències. Ningú no podrà votar el seu propi conte. Els autors que no ens facin arribar la seva votació quedaran fora de concurs.

5. Els autors que ja van guanyar algun premi en l’edició anterior queden exclosos d’aquesta convocatòria, però són convidats a formar part de les votacions.

6. Els set contes més votats passaran a la final i seran sotmesos a la deliberació d’un jurat qualificat, que estarà en part integrat per alguns dels guanyadors del premi Núvol de les anteriors edicions. El jurat tindrà la potestat de rescatar tres contes que no hagin estat recollits per la votació popular. Hi haurà per tant deu contes finalistes.

7. Dotació. El primer premi consistirà en una estada d’un cap de setmana de Priorat Versió Original a la tardor. El segon premi serà una subscripció per un any a la revista L’Avenç. I el tercer, un lot de llibres.

8. El termini de presentació és el 15 de juliol del 2016. Els contes es llegiran i valoraran per ordre d’arribada. Núvol no es compromet a publicar tots els contes rebuts sinó una selecció, que es farà des del mateix consell de redacció.