Paula Grande entre oreigs i gavines a les Medes

19.07.2017

La cantant i compositora  Paula Grande, molt vinculada a la Costa Brava, protagonitzarà aquest divendres (a les 19h) el concert gratuït a la platja Ter Vell dins la programació del cicle familiar “Jazz en banyador” del Festival de Jazz de L’Estartit.

Paula Grande | © aPortada

La dolça veu de Paula Grande, acompanyada del pianista català Kquimi Saigi, s’escolarà entre llum i aigua el capvespre del divendres vinent a la platja de l’Estartit, on presentarà Viatge interestel·lar, la seva opera prima. El seu debut musical en solitari és una obra delicada i propera. Entre les notes de les seves cançons, amb un regust salat de mar, s’hi escolen íntims versos, propis o d’altres. “Cançó gallega de les illes Medes”, per exemple, és una versió musicada del poema homònim d’Enric Casasses o la peça “Posta” és una versió d’un poema de Josep Fàbrega i Selva. Quin millor teló de fons per escoltar els seus temes tan propers i marins  que les Medes de fons?

Grande no només fon música i poesia sinó que el seu estil és un híbrid. Tal com sosté Montse Faura, directora artística del festival, la jove i polifacètica cantant “abraça el jazz, el soul i el pop” i els fusiona, creant peces d’una gran hibridesa i versalitat. Les seves cançons són d’una gran sonoritat, intensitat i cromatisme: passant de melodies clàssiques i poètiques a peces del tot experimentals.

Grande ha estat guardonada amb diversos premis i beques internacionals, gràcies als quals ha tingut l’oportunitat de tocar en festivals com el Montreux Jazz Festival al costat d’artistes de renom com Lee Ritenour, Eric Hardland, Patti Austin, Charles Lloyd, Erik Truffaz o Bugge Wesseltoft. Sens dubte, Grande és una de les veus del jazz amb més projecció a les comarques gironines. I aquest divendres al vespre, la seva veu passejarà entre sorra, onades i banyadors a la platja de l’Estartit.

Aquest divendres, l’actuació de Paula Grande no serà l’única aposta musical del Festival Jazz L’Estartit. A les 22h, la cantant nord-americana Kandace Springs debutarà per primera vegada a Catalunya presentant el seu treball Soul Eyes (del segell novaiorquès Blue Note).