Octubre social a Vic

8.10.2016

Torna el Protesta, el festival internacional de cinema de crítica social. Enguany ho fa amb més dies del 12 al 22 d’octubrei amb una programació molt àmplia i diversa. En aquesta edició, centrada en la temàtica “Dones rebels”, s’oferiran 41 curtmetratges i sis llargmetratges, tres més que l’any passat, a diversos espais de Vic. L’antic Cinema Nou serà una de les noves seus del certamen. La festa final i l’entrega de premis tindrà lloc al Teatre Atlàntida.

Membres de l'organització del Protesta, amb Espais en transició i Quim Crusellas | Foto: Protesta

Membres de l’organització del Protesta, amb Espais en transició i Quim Crusellas | Foto: Protesta

Dels nombrosos actes i projeccions que s’hi faran, cal destacar l’estrena a Catalunya de la darrera pel·lícula de Kean Loach, guardonada amb la Palma d’Or a Cannes, Jo, Daniel Blake. També hi ha prevista el dia 21 d’octubre una conversa sobre feminisme a càrrec de la periodista Natza Farré i del també periodista i activista David Fernàndez, en col·laboració amb el Fòrum de Debats.

En el marc del festival també s’hi ha organitzat una mostra fotogràfica del fotoperiodista Marc Sanyé sobre la realitat dels refugiats que arriben a Europa. Les imatges s’exposaran en un format innovador, en cubs de 3×2 metres que seran itinerants per diversos espais de la ciutat.

Podeu trobar més informació al web del festival.