Lluna plena al Jardí Botànic

Aquest dissabte 18 de maig, amb motiu de la Nit dels Museus de Barcelona, el Jardí Botànic oferirà visites guiades totalment gratuïtes.

Marc Solanes

Marc Solanes

Periodista especialitzat en política, cultura i societat. Postgrau en periodisme literari. Fundador i director del magazine cultural Keep Reading Magazine.

Tot i que les obres es van iniciar l’any 1991, la inauguració de l’actual Jardí Botànic de Barcelona no va ser una realitat fins vuit anys més tard, gràcies a una de la Unió Europea. Referència mundial en la conservació d’espècies de la flora pròpia de clima mediterrani, el visitant pot realitzar un viatge intercontinental, on es traslladarà a indrets tan diversos com el sud-oest d’Austràlia, el Nord d’Àfrica, el centre de Xile, l’oest de Califòrnia, les Illes Canàries o el sud de Sud-àfrica.

Vint anys més tard, més de 20.000 individus de 2.000 espècies dels cinc continents configuren un espai situat al bell mig de Montjuïc que supera les 14 hectàrees. A més, acull una de les col·leccions de bonsai públiques més importants d’Europa, amb més de 200 exemplars. Aquest oasi de pau i silenci, on els visitants assumeixen un to suau des que travessen la porta d’entrada fins al final de la visita, té una funció que va molt més enllà de la simple exposició de la riquesa florística mediterrània. La conservació d’espècies en perill d’extinció és un dels seus principals objectius.

Els nombrosos camins laberíntics que salven els 40 metres de desnivell del jardí, lluny de convertir la visita en feixuga, faran les delícies d’un usuari que agrairà perdre’s entre les infinites tonalitats de colors que hi regnen. Els treballadors, fins i tot, parlen amb els exemplars vegetals dotant-los d’una condició que va molt més enllà de la d’una simple planta. Aquí es respira un aire diferent que allarga inconscientment l’estada de qui s’hi atansa.

Amb una expressió entre dòcil i melancònica, imponents pins canaris es mesclen amb exemplars de tajinaste blau tinerfeny, que s’erigeixen com sentinelles al llarg del camí, els matolls i espinals xilens endureixen el paisatge i les araucàries australianes amaguen el paisatge urbà barceloní per evadir els visitants de qualsevol distracció cosmopolita. El paisatge s’enriqueix amb la presència de gairebé 50 espècies d’ocells que viuen o visiten el jardí amb una certa freqüència. Pardals, moixons, xoriguers, pit-roigs, puputs o abellerols són algunes de les aus que composen la delicada banda sonora que embolcalla l’ambient.

Aquest dissabte 18 de maig, amb motiu de la Nit dels Museus de Barcelona, el Jardí Botànic oferirà visites guiades totalment gratuïtes a partir de les 19 hores en les quals es faran diversos recorreguts amb lots. Coincidint amb la fase de Lluna plena, a partir de les 22 hores es realitzaran observacions astronòmiques amb telescopis. Totes les activitats estaran acompanyades per peces musicals interpretades per membres del Taller de Músics, que es distribuiran arreu del jardí per acompanyar l’activitat amb música en viu.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació