Jordi Banacolocha, guardonat en la 12a edició dels Premis Arlequí

27.11.2014

La Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya ha lliurat els seus guardons anuals que reconeixen a entitats, grups i persones que defensen, difonen o treballen pel teatre amateur. Jordi Banacolocha i la Coordinadora del Baix Ebre i Montsià han vist reconeguda la seva tasca.

L'actor Jordi Banacolocha. Foto- La Farándula Actores

L’actor Jordi Banacolocha ha estat premiat, dins la categoria de professional, amb el lliurament dels Premis Arlequí que anualment lliura la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya a aquelles entitats, grups i persones que defensen, difonen o treballen professionalment pel teatre amateur català.

La 12a edició premia les iniciatives que al llarg de l’any anterior han destacat per la seva dedicació al teatre amateur. La Coordinadora del Baix Ebre i Montsià ha estat reconeguda en la categoria d’entitat per aconseguir la unió entre els seus grups i l’enfortiment de l’ambient teatral a les Terres de l’Ebre, així com per la seva col·laboració amb les activitats de la Federació.

A la categoria encarregada de reconèixer la millor iniciativa personal s’ha premiat el tàndem creatiu format per Ricard Pelló i Roser Descayre, del grup de teatre Benet Escriba, de Sant Feliu de Guíxols, per tota una vida dedicada al teatre. Si bé actualment els dos dirigeixen el grup Benet Escriba, la parella ja havia participat a d’altres grups. A més, el guardó destaca la feina que els dos realitzen al capdavant del concurs de teatre amateur de Sant Feliu de Guíxols, que aquest any ha arribat a la seva desena edició.

Els premis Arlequí, en la categoria de grup amateur, han premiat també a Deixalles’81, de Sant Feliu de Codines, grup molt nombrós i amb membres molt joves, que també realitza una tasca de formació tant a nens, com a adolescents i adults. El guardó també reconeix la seva implicació al concurs de Teatre Amateur Vila de Sant Feliu de Codines, que enguany ha celebrat la 32a edició, així com l’organització de les mostres infantils, de les quals ja han organitzat 4 edicions. En general, la formació sempre ha destacat la bona acollida a les activitats de la Federació.

Finalment, El Centre Moral d’Arenys de Munt ha rebut la menció especial per la seva llarga trajectòria durant més de 100 anys, apostant sempre per la cultura associativa de base, vertebradora de l’estima vers un país i una llengua.