“Encontres” amb l’Orquestra de Cambra Catalana

10.11.2015

El proper diumenge 15 de novembre a l’auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, l’Orquestra de Cambra Catalana oferirà un concert titulat Encontres dedicat a la música contemporània.

Ramon Paus

Ramon Paus

El proper diumenge 15 de novembre a l’auditori del CCCB, l’Orquestra de Cambra Catalana oferirà un concert titulat Encontres dedicat a la música contemporània, dirigit pel mestre Joan Pàmies. En aquesta ocasió es podrà assistir a l’estrena de l’obra del castellonenc Ramon Paus Elegía primera, la deriva sobre textos de Gerardo Gormezano. Composta entre novembre de 2013 i març de 2014, està dedicada a la memòria de la violinista Edith Marezky. És una obra amb una gran càrrega emocional i d’estructura complexa que comporta, a més a més de la secció de corda, el concurs d’un cor masculí i també arpa, vibràfon, campanes tubulars i dos solistes: violí i viola. Actuaran com a solistes dos intèrprets de prestigi: Raquel Castro (violí) i Yuval Gotlibovich (viola) i també es comptarà amb la participació del Cor de Cambra de l’ESMUC sota la direcció de Lluís Vila.

Acompanyant Elegía es proposa la primera audició a Barcelona de l’obra Cobalto Azul del mateix Paus. Aquesta obra va ser interpretada per primer cop a Espanya durant la passada edició del Festival COMA 2014 celebrat a Madrid. La interpretació va estar a càrrec de l’orquestra SIC, sota la direcció de Joan Pàmies, amb Yuval Gotlibovich com a solista.

El programa també presentarà l’Homenatge a J.S. Bach de Sebastián Mariné en primera audició a Barcelona; i celebrant el seu 80è aniversari, el Concertino per a violí i orquestra de corda d’en Jordi Cervelló amb la participació Raquel Castro com a solista.

Al llarg de la seva trajectòria l’OCC ha dut a terme una tasca de divulgació de la música contemporània. Així, i durant més de 15 anys, en el cicle de Concerts de Tardor el programa titulat Encontres ha estat dedicat a l’estrena d’obres de compositors del seu entorn i del seu temps com Joaquim Homs, Enrique Muñoz, José Zárate, Taverna-Bech, Eduard Iniesta, Olaf Sabater o Peter Bacchus, entre molts d’altres.