Oks&Bo: la primera capsa literària sorpresa per a petits lectors

Núria Serra i la Txell Fàbregas han creat Oks&Bo, un servei de prescripció de literatura infantil.

Els hàbits de lectura s’han de cultivar com més aviat millor. Encomanar l’amor per la lectura és una feina que requereix temps i fer-ho en família és una bona manera de crear l’hàbit. Moltes vegades el problema és no saber quin llibre és adequat per als més petits. Com triar entre tota l’oferta? La prescripció literària destinada a adults no és una cosa nova, però què passa amb la literatura infantil? Doncs, mares i pares, vet aquí una proposta que promet.

La Núria Serra i la Txell Fàbregas són amigues, humanistes, mestres i mares enamorades dels llibres infantils, i plenament convençudes que llegir és una de les millors maneres de compartir temps de qualitat en família i que una bona lectura pot canviar-te la vida. Elles són, juntament amb la dissenyadora Regina Puig, les creadores d’Oks&Bo, la primera subscripció literària sorpresa per a petits lectors d’entre 3 i 7 anys.

Els subscriptors rebran cada mes per correu una capsa que conté tres elements. En primer lloc, una novetat literària infantil, que consistirà en un àlbum il·lustrat de ficció que les creadores escullen amb cura entre les novetats editorials. Això anirà acompanyat d’una petita guia de lectura per acompanyar les famílies en el descobriment del llibre. Per últim, la capsa també contindrà una activitat divertida relacionada amb el llibre per fer en família. La capsa es pot rebre en català, en castellà o bé anar alternant les dues llengües.

El projecte col·labora amb una àmplia xarxa d’editorials de gran qualitat, com Editorial JuventutLibros del Zorro Rojo, CorimboKókinosTramnutanaAstornave, i moltes d’altres. Però Oks&Bo no depen de cap editorial, és un projecte totalment independent: “Escollim amb total llibertat els millors llibres”.

L’objectiu d’Oks&bo és escollir llibres que els nens no oblidin. I com fas que un llibre sigui inoblidable? “Apostant per magnífiques il·lustracions, explicant històries que emocionin i que convidin als infants a pensar, fer-los-hi descobrir nous mons per ajudar-los a comprendre el seu, i sobretot, fer-los somiar d’aquella manera que només aconsegueix la literatura”, diuen la Núria i la Txell, que han arrencat el projecte amb bon peu gràcies a una campanya de micromecenatge.

Un projecte compromès

Oks&bo també vol escampar aquest amor pels llibres a tota la societat, en especial als infants, per això col·labora amb el projecte Lecxit, de la Fundació Jaume Bofill, donant llibres a centres i escoles que treballen amb nens i nenes en situació de desigualtat social. Per cada subscripció a 1 any a Oks&bo, es dóna un llibre a un dels centres del projecte Lecxit.

Aquest projecte també està fermament compromès amb el medi ambient. Per això, cada mes envia els seus llibres a dins d’una capsa de cartró 100% reciclable, amb divertides propostes per poder-les transformar en personatges o motius relacionats amb la lectura del mes.

Fins al 24 de juliol està vigent una campanya de micromecenatge a Verkami, durant la qual és possible subscriure’s anticipadament a Oks&bo amb descomptes. Els primers llibres arribaran el mes de setembre i les creadores esperen no deixar ningú indiferent, i és clar, canviar la vida dels infants.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació