Els 10 tallers imprescindibles de La Casa Elizalde

La Dreta de l'Eixample de Barcelona acull la Casa Elizalde

La Dreta de l’Eixample de Barcelona acull la Casa Elizalde, un centre cultural de l’Ajuntament de Barcelona que organitza un ampli ventall de tallers relacionats amb temàtiques molt diferenciades: art, història, teatre, cinema, expressió plàstica, cos i moviment, idiomes, gastronomia… En detallem 10.

1. Mirant a Àsia: la Xina, avui i ahir
Amb el professor David Martínez-Robles, ens aproparem a la Xina d’avui tot viatjant per alguns dels fenòmens clau de la seva cultura i societat que tenen les arrels en el passat d’aquest país ple de contrastos. Qüestionarem mites i estereotips i ens acostarem, amb una mirada crítica, a la realitat d’aquest nou protagonista del món global en què vivim. Les classes són els dijous de 19:30 a 21h, i inclouen 10 sessions que comencen el 27 de setembre.

2. El millors àlbums de la història del pop-rock
Àlex Torío és l’encarregat d’impartir aquest curs, en el qual recorrerem la línia del temps a través dels discos que la crítica i les vendes van posar als primers llocs de les llistes, des de mitjans dels anys 50, quan apareix el rock, fins als 70 amb l’eclosió de la psicodèlia. Repassarem figures, grups i sobretot àlbums emblemàtics com In the wee small hours, de Frank Sinatra, Here’s Little Richard, Lonely & blue, de Roy Orbison, The freewhelin de Bob Dylan, Beggars banquet de The Rolling Stones… per acabar establint el nostre cànon de la música pop-rock. Les classes són els dijous de 20 a 21:30h, i inclouen 10 sessions que comencen el 27 de setembre.

3. Taller de poesia: llegir, escoltar i…
Què està passant a la poesia actual? Com s’expressen els poetes avui dia? Amb el poeta Josep Pedrals fem una ullada a algunes formes de lectura i d’escriptura que s’agiten pel primer quart del segle XXI, gaudim-les i comentem-les, esbrinem-ne la fortuna i la força, la gràcia i la repulsió, i provem de trobar camins transitables en aquesta densa cruïlla. Les classes són els dilluns de 18:30 a 20h, i inclouen 10 sessions que comencen l’1 d’octubre.

4. Fotografia urbana
La professora Kati Riquelme us convida a observar l’entorn quotidià de la ciutat, a capturar la realitat per enregistrar moments fugaços del nostre voltant. Amb ella aprendrem a mirar i fotografiar activitats de la nostra vida diària i que reflecteixen fragments insòlits de la societat en què vivim. Les classes són els dissabtes de 10 a 13h i es divideixen en un total de 5 sessions, que comencen el 6 d’octubre.

5. Medicina tradicional xinesa
A la Xina són populars tot un seguit de receptes, tècniques i pràctiques per al manteniment de la salut i el tractament casolà de diverses patologies. Són senzilles i alhora efectives per a la prevenció i el tractament de condicions lleus. Amb Alia Montalvo, expert de Cos, Coopartiva de Salut, farem una aproximació a les seves bases i un recorregut pràctic per poder aplicar-les. Les classes són els dijous de 17 a 18:30h, ocupen un total de 10 sessions i s’inicien el 27 de setembre.

6. Cianotípia i llibre d’artista
Vols conèixer aquesta tècnica artesanal d’impressió i experimentar amb un blau màgic? Alejandra Morales serà l’encarregada de fer-nos desenvolupar la creativitat i elaborarar el nostre primer llibre d’artista. Utilitzarem plantes, dibuixos, fotografies i objectes. Les classes són els dilluns de 10 a 12h, i es fan un total de 8 sessions que comencen el 8 d’octubre.

7. Matemàtiques per entendre el món
El professor Manel Sol té clar que les matemàtiques són presents a pràcticament tots els àmbits de la nostra vida, però paradoxalment no són visibles. És per això que ens mostrarà que saber-ne una mica més ens pot ajudar a comprendre el món que ens envolta i a prendre decisions per viure millor. Treballarem, d’una manera pràctica i divertida, la mesura, els percentatges, el càlcul de préstecs i hipoteques, la representació en situacions d’atzar, estadístiques, l’espai i la forma… Un taller que aixecarà passions i que es durà a terme els dijous de 18 a 19:30h, en un total de 10 sessions que s’inicien el 27 de setembre.

8. Genètica, evolució i revolució
Què ens diferencia dels altres primats? Per què emmalaltim? Podem modificar els genomes i triar com seran els nostres fills? Veurem com l’estudi genètic ens està ajudant a comprendre el nostre passat i present i ens planteja reptes tecnològics i ètics de futur. Combinarem la teoria amb debats i algun exercici pràctic com l’extracció i anàlisi d’ADN. Aquest és un dels nous cursos oferts enguanys, de la mà de l’expert Ferran Casals. Les classes són els dimarts de 20 a 21:30h, es fan 9 sessions i una sortida, i tot plegat comença el 2 d’octubre.

9. Imatges que fan pensar: les capitals de l’art del s. XX
Eduard Cairol ens guiarà per una aproximació a les diverses produccions (filosofia, literatura, arquitectura, música, pintura) de la fi del segle XIX en un entorn cultural singular: la ciutat de Viena, capital del declinant Imperi Austro-hongarès a les portes de la Primera Guerra Mundial, però alhora centre intel·lectual i artístic de primer ordre i on es fermenta la futura cultura d’avantguarda. El curs s’impartirà els dimarts de 18 a 19:30h, se’n faran 10 sessions i començarà el 2 d’octubre.  

10. Les tendències de l’art actual
La professora Elena Besa ens descobrirà els camins de l’art des de mitjans del segle XX fins als nostres dies. Coneixerem el context cultural, polític, filosòfic i social que acompanya moviments i tendències artístiques. Comentarem l’actualitat de l’art i realitzarem visites a exposicions d’art contemporani (per cert, les entrades aniran a càrrec dels participants). El curs comptarà amb 9 sessions i 1 sortida, s’iniciarà el 3 d’octubre i s’impartirà els dimecres de 18:30 a 20h.

Trobareu la informació de tots els cursos al web de la Casa Elizalde.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació