El nou format virtual de la Llibreria de la Diputació

La Llibreria de la Diputació de Barcelona s’embarca en una aventura digital estrenant un nou web i donant un servei totalment en línia

La Llibreria de la Diputació dona empenta al seu projecte digital estrenant un nou web que ofereix un servei totalment en línia més àgil i millor adaptat a les necessitats dels seus clients.

El web de la Llibreria de la Diputació

Després d’haver-se convertit en l’establiment de referència per a la gent que necessita títols tècnics especialitzats en el món local, la Llibreria de la Diputació fa un pas més. Gràcies a la nova web publicada el 15 de juny, a més de seguir oferint els seus serveis en línia, ha millorat en agilitat de cerca, suggeriments de publicacions i facilitat de compra. En un context com l’actual, de pandèmia i confinament, aquest tipus d’iniciatives són necessàries per actualitzar-se i innovar, però també per ajudar i facilitar el dia a dia als usuaris.

“La funció més rellevant del web és la ‘botiga virtual’ amb el doble objectiu que aquest sigui una plataforma per fer accessible tant la compra de títols del fons de la Llibreria com del catàleg de les publicacions editades per la Diputació de Barcelona durant tota la seva història”, diu Bet Solé, responsable del web de la Llibreria.

A través del seu web, la Llibreria rep comandes d’un públic molt divers (particulars, estudiants, empreses, administracions, públiques, biblioteques, institucions…) i d’arreu del món (Itàlia, Japó, Estats Units, Regne Unit, Equador, Polònia…).

Gran part del que la Llibreria ofereix físicament al seu establiment de Barcelona també està disponible en format digital al seu web. D’aquesta manera es poden evitar els riscos que comporta la presencialitat durant la pandèmia. Si ens centrem en les dades que ens ha facilitat Bet Solé, ara mateix disposen de 15.000 títols de llibres al web; 500 títols de difusió –és a dir, material de fulleteria gratuït que tenen disponible en paper a la Llibreria per als clients-; uns 750 llibres de la Diputació de Barcelona en PDF i uns 20 en EPUB; gairebé 300 revistes de la Diputació en PDF; més de 80 llibres d’impressió a demanda; quasi 100 fulletons en PDF; uns 50 llibres en format web i nombrosos títols amb referència a biblioteques on es pot accedir a la publicació gratuïtament. Aquestes dades són una mostra de l’àmplia oferta de la Llibreria, que va incrementant-se dia rere dia.

A més, el web també disposa d’un apartat on podeu localitzar les novetats de llibres electrònics. Tot i que actualment la temàtica predominant d’aquestes publicacions és la pandèmia, podem constatar que hi ha disponibles e-llibres de temàtiques molt diferents que poden interessar a un públic molt divers; es troben de forma gratuïta i, ara més que mai, estan a l’abast de tothom.

D’entre les característiques del nou web volem destacar: els bàners amb informacions rellevants sobre la Llibreria, com l’horari -que ara s’utilitza per anunciar els canvis que pugui haver per la covid-19-; la informació general sobre la Llibreria -amb vídeo inclòs-; la informació sobre les col·leccions i sèries que edita la Diputació de Barcelona; els vídeos dels 22 col·loquis del cicle “Parlem de…” que s’han celebrat fins ara a l’establiment; el formulari on és possible encarregar els llibres en cas que la llibreria física no els tingui, i les slides amb informacions rellevants del moment.

D’altra banda, també volem destacar que la nova interfase ofereix diferents tipus de cerca per ajudar l’usuari: mitjançant cerca textual per títol o autor; per matèries; fent servir els diferents filtres disponibles (preu, servei, categoria, sèrie, idioma, disponibilitat); fent cerca avançada; fent cerca centrada únicament en les publicacions de la Diputació de Barcelona (“Edicions Diputació”); per temàtica -són agrupacions que es fan dels llibres i que, a més, van canviant-; i també per novetats -ja siguin totes, les digitals o les dels llibres editats pels ajuntaments de la província.

Des del nou web de la Llibreria ara s’ofereix una millor experiència de servei gràcies a la possibilitat de compra mitjançant targeta bancària i a l’enviament gratuït dins de la península Ibèrica; per les opcions de descompte en cas d’administració o institució pública; amb les opcions de “llista dels llibres preferits” i de “llista permanent de tots els llibres electrònics comprats”; i també gràcies a les subscripcions (per rebre avís al correu electrònic quan entri quelcom nou relacionat amb el tema subscrit).

En definitiva, la coneguda i tradicional Llibreria de la Diputació, situada a l’avinguda Diagonal, 393 de Barcelona, dona més empenta al seu projecte digital 100% en línia a través de les noves funcionalitats del seu web i amb moltes novetats per poder oferir millor servei al seu públic en aquest context difícil de pandèmia.

Més informació a https://llibreria.diba.cat

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació