Més sèries en català, gràcies

El Departament de Cultura subvenciona cinc sèries en versió original catalana amb 7,5 milions d’euros

Estar rodant per les diferents plataformes sempre acaba sent un drama per la immensa quantitat de propostes que hi ha. Ara bé, si filtrem per aquelles que són sèries catalanes l’oferta queda brutalment reduïda. Al sector audiovisual català, durant molts anys, no se l’ha cuidat com tocaria. Ara, però, sembla anticipar-se un plot twist, un gir de guió per revifar l’audiovisual en català. El Departament de Cultura, per primer cop, subvenciona cinc sèries de producció catalana i en català amb 1,5 milions d’euros respectivament.

"Això no és Suècia" (Nanouk Films)
“Això no és Suècia” (Nanouk Films)

El mal (Mediaproducción SLU)

Aquest thriller se situa a la Barcelona confinada per la pandèmia. En aquest escenari, que fins fa tres anys semblava de ciència-ficció, dos agents dels Mossos d’Esquadra s’enfronten a un assassí en sèrie.

El mal és una sèrie dirigida per Oriol Paula i guionitzada per Lluís Arcarazo, Guillermo Cisneros i Maria Jaén.

Ravalejar (Arcadia Motion Pictures SL)

Al barri del Raval de Barcelona, els propietaris d’un restaurant de tota la vida lluiten en contra dels compradors de l’edifici on hi ha el negoci.

Aquesta sèrie sobre la realitat de la crisi de la baixada de persiana dels comerços de tota la vida la ciutat de Barcelona està dirigida per Pol Rodríguez i Isaki Lacuesta i compta amb el guió de Justin Webster, Pol Rodríguez, Alfred Pérez-Fargas, Roger Danés i Isa Campo.

Pubertat (Distinto Films SLU, Corte y Confessión de Películas SL i Uri Films, SL)

Pubertat és un drama coral al voltant d’una acusació d’abús sexual en un entorn rural a la província de Tarragona. Aquesta sèrie està dirigida per Letícia Dolera i guionitzada per la mateixa Dolera i Almudena Monzú.

Això no és Suècia (Nanoku Films SL)

La sèrie ens acosta a una família que es trasllada a viure a Vallvidrera, a la serra de Collserola. Aquí hi busquen una vida millor per les seves filles, però potser no hi trobaran exactament això.

Això no és Suècia compta amb Mar Coll com a directora principal i amb Aina Clotet, Cèlia Giraldo i Sara Fantova com a codirectores. Valentina Viso i Dani González en són els guionistes.

El fill del xòfer (Zeta Audiovisual SAU i ON Cinema 2022 AIE)

En aquesta sèrie presenciem l’ascens d’Alfons Quintà fins a director de TV3. El fill del xòfer, però, es desenvolupa a través de la mirada de dos joves periodistes que fan un reportatge sobre els trenta anys de la televisió catalana. Dirigida per Isaki Lacuesta i guionitzada pel mateix Lacuesta, Cristóbal Garrido i Isa Campo.

Alfons Quintà al telèfon

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació