Tot el que és sòlid s’esvaneix

La Fundació Suñol presenta una exposició que explora les obres abstractes de la seva col·lecció

Clàudia Rius i Llorens

Clàudia Rius i Llorens

Periodisme i cultura. Cap de redacció de Núvol (2017 - 2021). Actual cap de comunicació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Fa poc més d’un any que va morir Josep Ildefons Suñol i Soler, col·leccionista d’art català i impulsor de la Fundació Suñol que ens va deixar l’onze de novembre del 2019. A l’hora de pensar com seria la primera temporada sense el seu mentor, els treballadors de la Fundació, dirigida per Sergi Aguilar, van trobar adequat homenatjar Suñol a través de la col·lecció pròpia. És per això que aquest 2020 a la Fundació hi podem veure un cicle d’exposicions comissariat per Valentín Roma i anomenat En tres actes, que busca “microcol·leccions dins de la col·lecció”, com apunta Patrícia Marqués, encarregada de programació i projectes. Ara és el torn de la segon acte, la mostra “Tot el que és sòlid s’esvaneix.”

Una obra d'Eva Lootz a l'exposició 'Tot el que és sòlid s'esvaneix' | Foto: Santi Periel
Una obra d’Eva Lootz a l’exposició ‘Tot el que és sòlid s’esvaneix’ | Foto: Santi Periel

El cicle En tres actes de la Fundació Suñol es basa en tres mostres comissariades per Valentín Roma“Obres mestres conegudes”que ja ha tingut lloc; “Tot el que és sòlid s’esvaneix”, que es pot visitar actualment i fins al 13 de febrer; i “Vint rostres i tres multituds”, que finalment s’inaugurarà al 2021, tenint en compte que els períodes de confinament han mogut els temps de la programació.La mostra actual versa sobre “l’abstracció com a sensibilitat, com a pulsió creativa, més que com a llenguatge”, explica Patrícia Marqués. 

Aquest és el tema de la nova exposició, que duu per títol “Tot el que és sòlid s’esvaneix” i inclou obres de Ràfols CasamadasFina MirallesTàpiesIgnasi AballíEva Lootz. A més, presenta cartel·les poètiques que Josep PedralsMireia CalafellMaria SevillaMartí SalesLaia Carbonell Joana Bravo han creat per complementar sis de les vint-i-dues obres. “Els poetes sempre eren amics dels artistes”, recorda Sergi Aguilar, director de la Fundació, que creu que actualment “hi ha una generació jove de poetes molt potent però desconnectada dels artistes.”

Integrar la poesia dins de les exposicions d’art és una de les apostes de la Fundació per un curs en què també consolidarà el projecte virtual ‘Shortcuts’ (nascut en confinament) i estrenarà la proposta ‘Damunt Vidre’ aprofitant la gran vitrina d’entrada de la seva nova seu a Les Corts, que permet presentar-hi obres i que les gaudeixi tothom que passi pel carrer. La Suñol destaca també la col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb l’exposició “Diàlegs intrusos. Tot és present”. Comissariada per Sergi Aguilar i Àlex Mitrani, presenta una selecció de peces d’art contemporani pertanyents a la Col·lecció Suñol Soler en conversa amb les col·leccions històriques del Museu Nacional.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació