La Fundació Carulla obre nova seu a Barcelona

La fundació aposta per l’obertura d’un espai cultural i educatiu al Poblenou que acollirà tant l'activitat d'Editorial Barcino i de Mutare com les exposicions del Museu Terra, fins ara conegut com el Museu de la Vida Rural.

La Fundació Carulla obre per primera vegada un espai cultural propi a la ciutat de Barcelona, ubicat al barri del Poblenou. La nova seu de la fundació és un edifici des d’on es liderarà un projecte cultural i educatiu que pretén ser una finestra al món rural des de la ciutat, per tal de promoure el diàleg i la reflexió sobre la sostenibilitat a les ciutats, partint del patrimoni i la saviesa d’aquest món rural. 

La nova seu de la Fundació Carulla està situada al carrer Almogàvers 214 en un edifici, original del 1962, de l’arquitecte José M. Segarra, autor també de la Facultat d’Arquitectura de la Universitat de Barcelona. L’edifici té una superfície total de 1.500 metres quadrats repartits en tres plantes, un espai ampli on també s’hi desenvoluparan i faran créixer altres línies d’activitat de la Fundació Carulla. D’una banda, disposarà d’un espai de coworking cultural, amb vint taules de treball per acollir projectes transformadors. Aquesta comunitat girarà entorn el programa Mutare, una metodologia pròpia de la fundació per a resoldre reptes socials i impactar positivament des de la cultura. D’altra banda, amb aquest nou espai, també es vol impulsar el creixement de les activitats relacionades amb premis i programes d’impuls de la fundació, com el Premi Lluís Carulla, els Premis Baldiri Reixac i els Premis Francesc Candel. 

De totes maneres, aquest centre, no només vol aglutinar tot aquest nervi creatiu, innovador i emergent de cultura i transformació social. L’edifici també serà la seu de l’Editorial Barcino, segell editorial de la Fundació Carulla que té el focus posat en la recuperació i difusió dels clàssics catalans, i que al llarg d’aquest 2024 celebrarà el centenari de la seva creació amb diferents actes previstos en aquesta nova seu.

A més, dins aquesta branca més rural de la conceptualització del nou espai de la Fundació Carulla, hi haurà una sala d’exposicions en col·laboració amb el Museu Terra de l’Espluga de Francolí, fins ara conegut com el Museu de la Vida Rural, un centre cultural participatiu, rural i sostenible que ara passa a dir-se Museu Terra. Cultura rural sostenible, una nova denominació que engloba els reptes d’aquesta nova etapa. Les exhibicions que s’hi duran a terme aniran principalment dirigides a públic escolar d’entorns urbans, però a partir del febrer de 2024 s’hi podrà veure una petita mostra del passat rural del barri del Poblenou. Un primer aterratge al districte barceloní, comissariat per Julià Guillamón i obert fins al juny de 2024.

Nova imatge del Museu Terra de l’Espluga de Francolí

Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla i impulsora d’aquesta aventura, ha ressaltat l’inici d’una nova etapa amb la inauguració d’aquest espai propi. Ha remarcat també la importància que esdevingui una seu per a tots els transformadors culturals que treballen per millorar el món des de les diferents branques de l’art, així com per crear diàleg sobre la sostenibilitat des del patrimoni i la saviesa del món rural. 

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació