Granollers: Gran ull és

Toni Cumella i Joan Fontcuberta crearan un fotomosaic amb 15.000 retrats de gent de Granollers

Toni Cumella (1951) i Joan Fontcuberta (1955) renoven la seva col·laboració artística per portar a la ciutat de Granollers un fotomosaic que posarà la ciutadania al centre de l’acció creativa. El tàndem d’artistes demana als granollerins i granollerines que enviïn autoretrats (selfies) fets en espais de Granollers que els hi siguin propers i també imatges dels seus racons preferits de la ciutat. Una selecció d’aquestes fotografies, impreses sobre rajoles de ceràmica, formarà un mosaic amb la imatge d’un gran ull, símbol de la mirada personal, diversa i heterogènia envers l’entorn compartit amb la voluntat d’imaginar el futur de la ciutat. Entre les fotografies, trobarem la imatge de l’ull del primer nadó granollerí del 2024, símbol de la mirada pura i sense prejudicis, de la fascinació per les primeres vegades i de l’esperança envers un futur complex.

El regidor de Cultura de Granollers, Martí Pujadas, fent la selfie amb els dos artistes Joan Fontcuberta i Antoni Cumella, i l’alcaldessa Alba Barnusell.

Així doncs, es fa una crida a la ciutadania de Granollers perquè enviï aquestes imatges fins al 30 d’abril. Un cop s’hagin rebut les 15.000 fotografies, Joan Fontcuberta crearà un mosaic de fotos que dibuixaran una imatge en forma d’ull, i que dona nom al projecte GRANOLLERS: Gran ull és. El ceramista Toni Cumella s’encarregarà de crear les peces de ceràmica de cada foto que conformarà el mural, que estarà ubicat a Roca Umbert Fàbrica de les Arts a partir del mes de setembre.

Es tracta, doncs, de crear una obra coral, amb la lliure col·laboració de tots aquells que ho desitgin i que podrán contribuir-hi amb tantes imatges com vulguin. Totes són benvingudes perquè totes reflecteixen vivències personals i totes manifesten voluntat de participar en un projecte de ciutat. “Granollers Gran ull és”: una iniciativa que deixarà constància de l’aquí i l’avui dels granollerins posant a 0 el comptador de la nostra història local i de memòria compartida. Serà, doncs, un document i un monument alhora.

Aquest nou mur s’afegirà al catàleg del projecte Murs que Parlen, amb la singularitat que serà el primer que no serà pintat sinó creat a partir de peces ceràmiques i fotografies aportades per la ciutadania de Granollers.

Com funcionarà la recollida de fotos?

Fes-te una selfie en format horitzontal (sol o amb altres persones). En pots enviar tantes com vulguis fins al 30 d’abril!

  • Envia-les per Whatsapp al 689 538 226
  • Penja-les a Instagram, Facebook o X amb l’etiqueta #miradesgranollers
  • Entra a www.granollers.cat/mirades i emplena el formulari
  • També pots anar a les biblioteques de Granollers i t’ajudaran a fer-te la foto i enviar-la!

Tota la informació a granollers.cat/mirades

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació