14 exposicions de les Galeries d’Art de Catalunya

Aquestes mostres són l’avantsala de l’inici de temporada que l'associació presentarà el proper 28 de setembre

Clàudia Rius i Llorens

Clàudia Rius i Llorens

Periodisme i cultura. Cap de redacció de Núvol (2017 - 2021). Actual cap de comunicació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El món de l’art ha començat la temporada amb una cita important, el Barcelona Gallery Weekend, que es va celebrar la setmana passada. Un cop aquest festival s’ha acabat, les galeries continuen obertes, i amb elles totes les exposicions que s’hi han inaugurat. És el cas de 14 espais que formen part del gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GAC). Les seves mostres són l’avantsala de l’inici de temporada que la mateixa associació presentarà el proper 28 de setembre sota l’eslògan Les galeries de Catalunya t’obren les portes. Mentre esperem a veure el panorama complet, ja podem començar a passejar per aquestes 14 exposicions:

La Galeria Artevistas exposa obres de l'artista Alvar Fernández - MadAlvar
La Galeria Artevistas exposa obres de l’artista Alvar Fernández – MadAlvar

1. Cuirasses a la Galeria d’art Anquin’s
Cuirasses reuneix escultures i dibuixos de Teresa Riba, artista igualadina. L’escultora treballa sempre al voltant de la figura de l’ésser humà, i en aquesta mostra s’ha centrat en la dona i els seus lligams, tant amb altres persones com amb l’entorn. La mostra està comissariada per la periodista i crítica d’art Montse Frisach

2. Guayasamín i els seus amics catalansa la Gothsland Galeria d’Art
Guayasamín i els seus amics catalans relaciona el pintor equatorià Oswaldo Guayasamín amb els artistes catalans Antoni CumellesModest Cuixart, que van descobrir el seu art a la III Biennal Hispanoamericana que es va celebrar a Barcelona l’any 1952. En aquesta mostra ens endinsarem en el seu art indigenista.

3. Superficie y fondos a la Pigment Gallery
Superficie y fondos gira al voltant de l’obra de Rosanna Casano, pintora italiana resident a Barcelona. L’artista parteix de l’abstracció i treballa les textures, per això les peces que exposa són un joc visual que l’observador ha d’interpretar, sobretot tenint en compte que Casano està interessada en la multiplicitat de la imatge.

4. Llums i ombres. Richard Hambleton a Imaginart Gallery
Llums i ombres. Richard Hambleton és una finestra a l’univers creatiu d’aquest pintor de street art, un dels més importants de l’escena novaiorquesa dels 80. La mostra reflexiona sobre les implicacions psicològiques i sociològiques de l’art, alhora que manifesta les contradiccions d’un personatge marcat per l’addicció a les drogues.

5. MadAlvar – El artista siempre pierde a la Galeria Artevistas 
El artista siempre pierdre exposa peces d’Alvar Fernández, conegut com MadAlvar. L’artista, que viu a Barcelona, fa un art contemporani brut i experimental. En aquesta exposició assegura que l’artista sempre perd: els diners, l’amor, la raó, una casa, les formes, el temps… I moltes coses més que denoten les seves pintures.

6. D’Ací i d’Allà a la galeria A34
D’Ací i d’Allà fa referència a la revista amb el mateix nom que es va publicar a Barcelona entre el 1918 i el 1936. La publicació mostrava l’ambient cultural del moment. Ara, el galerista i promotor Paco Rebés presenta una selecció personal dels artistes que van aparèixer a la revista, com Frederic AmatJulio González.

7. L’art del buit: ceramistes contemporanis a Artur Ramon Art
L’art del buit: ceramistes contemporanis fa un recorregut per l’obra de ceramistes catlaans dels últims anys, des dels nous talents fins a noms ja clàssics com Llorens Artigas. Tots interpreten la fundació històrica de la ceràmica: el recipient, el gerro (funcional i decoratiu, matèric i conceptual-, l’obra que abraça el buit.

8. El temps i l’espai a Galeria d’Art Dolors Junyent
El temps i l’espai és el títol d’una obra de Subirachs que serveix com a punt de partida per aquesta exposició de la Galeria d’Art Dolors Junyent, mostra que agrupa obres de diferents artistes del segle XX, totes vinculades d’una manera o altre amb els conceptes del temps i de l’espai.

9. Vanguardia Post Guerra Civil a la Galería de Arte David Cervelló
Vanguardia Post Guerra Civil és, com el seu nom indica, una mostra que versa sobre la brillant capacitat creativa dels autors espanyols un cop acabada la Guerra Civil. La galeria d’art David Cervelló és la tercera generació de marxants d’art, i la seva especialització és la pintura i el dibuix del segel XIX i XX.

10. Exposición colectiva a Lorena Ruiz de Villa Contemporary Art 
Exposición col·lectiva és una selecció d’obres de tres artistes amb els quals treballa la galeria Lorena Ruiz de Villa Contemporary Art: Sam Gilliam, que utilitza acrílics i pigments sobre paper d’arròs per aconseguir obres abstractes de colors impactants; Tracey Emin, que dibuixa amb gouache figures femenines provocatives; i Olafur Eliasson, dissenyador dels qual en aquest cas s’exposen aquarel·les molt personals.

11. TierRaízSol a l’Olivart Art Gallery 
TierRaízSol parteix dels tres elements que el títol avança: terra, arrel i sol. Norma Ponce, artista argentina resident a Barcelona, es basa en aquests elements per parlar de la vida, l’energia i l’univers, i com tots ells participen en el desenvolupament de les plantes que, al seu torn, influeixen els collages que ara exposa Olivart Art Gallery.

12. Construccions a la Sala Dalmau 
Construccions presenta obres de José Luis Aguiló, Juan de AndrésAlceu Ribeiro, tres artistes aparentment diferents però univers pel concepte de l’ordre, així com el de l’equilibri i del ritme. Els tres artistes reinterpreten l’avantguarda de Joaquín Torres-Garcia per oferir-nos, avui en dia, una visió contemporània de la realitat.

13. Contrallums a la Sala Rusiñol
Contrallums reuneix obres de Josep Maria Solà, artista nascut a Sant Feliu de Pallerols l’any 1970. Solà va mostrar una intensa vocació per la plàstica des de ben petit, i va ser alumne de Josep Colomer. El seu realisme pictòric capta el que li arriba, però també anima a una redescoberta d’allò que creiem que ja coneixem.

14. Símbols, l’obsessió – Miró i Tàpies a la Galeria Cortina
Símbols, l’obsessió és una mostra d’obra gràfica de dos grans artistes abstractes, Miró i Tàpies. A partir d’una vintena d’obres, exposa les principals obsessions dels dos pintors: per a Miró, la dona, l’univers i la simbologia, i per a Tàpies, la matèria, els signes, el grafisme i la diversitat de suports. 

Articles com aquest són possibles gràcies a la vostra ajuda, que permet que Núvol continuï endavant i ofereixi continguts de qualitat. Si voleu contribuir a l’existència del diari digital de cultura en català, podeu subscriure-us aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació