Comencen les obres de l’Auditori Albert Einstein

La Diputació de Barcelona impulsa el nou Auditori Albert Einstein ubicat al Paranimf de l'Escola Industrial.

D’aquí dos anys Barcelona disposarà d’un nou auditori ubicat al Paranimf de l’Escola Industrial. Aquest espai retrà homenatge al científic alemany Albert Einstein que ja va visitar el recinte de l’Escola Industrial el febrer de 1923.

“En realitat, no ens inventem res, perquè no fem res més que recuperar la idea original que tenia Rubió i Bellver i que mai va poder realitzar”, explica Jaume Ciurana, diputat de la Diputació de Barcelona, que és propietària tant del Paranimf com de l’Escola Industrial.

Rubió i Bellver, arquitecte en cap de la Mancomunitat, es va fer càrrec entre els anys 1927 i 1931 de l’ampliació de l’Escola Industrial i va deixar la seva genial empremta en els edificis de la façana del carrer del Comte d’Urgell, amb el vestíbul d’accés i el paranimf superior coronat per la seva cúpula espectacular.

El paranimf, però, va quedar en una simple carcassa inacabada que mai ha tingut una funció clara i que ha sofert intervencions mínimes, tan sols la construcció d’unes escales. “No ens podem permetre tenir un espai tan singular, cèntric, amb una història potent i encabit en un entorn esplèndid, tancat i barrat”, diu Ciurana.

Així doncs, Barcelona disposarà d’un nou auditori amb una personalitat polivalent. La sala està dividida en tres zones: la platea, l’amfiteatre i l’escenari. L’aforament és de 578 persones. La previsió d’usos del Paranimf serà polivalent: funcions teatrals, concerts i també conferències i altres esdeveniments. La seva funcionalitat no estarà restringida ja que les grades mòbils de platea i les tarimes d’altura variable permetran, per exemple, configurar espais d’escena a platea, així com també configuracions amb el conjunt d’escenari i platea com a espai diàfan per a esdeveniments.

Es tracta d’un espai ben desconegut per a la gran majoria de barcelonins però ple d’encant que paga la pena descobrir. “D’espais d’aquest tipus pràcticament no en tenim cap més a Catalunya; ens fa pensar en aquells teatres-circs que han anat desapareixent”, ha explicat Ciurana. El projecte té un preu d’adjudicació de més de 4,9 milions d’euros i està finançat íntegrament per la Diputació de Barcelona.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació