Posant cara al Mercat

La nova temporada del Mercat de les Flors es caracteritzarà per la visibilització de peces i artistes emergents

Orsolya Gazdagi

Orsolya Gazdagi

Periodisme cultural

La coreògrafa Marina Mascarell serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la propera temporada del Mercat de les Flors, que posarà l’èmfasi en allò que hi passa dins el teatre, en les obres que s’hi presenten i en els artistes emergents. “Ara posem cara al Mercat”, ha afirmat en roda de premsa Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors.

'Geometria' de Roseland Musical, es veurà a #LaMostraaCasa.
‘Geometria’ de Roseland Musical

L’edició 2021/2022 es caracteritzarà per una major presència d’artistes. Marina Mascarell, associada al Mercat entre 2018 i 2021, portarà dos espectacles coproduïts amb el centre, orthopedia corporation i Bird Dog, i la companyia Guy Nader | Maria Campos, artistes residents dels darrers tres anys, presentarà Made of Space, una peça emmarcada dins el projecte CÈL·LULA del mateix Mercat.

Aquesta edició el Mercat també col·laborarà amb nous artistes i companyies. “Hi ha una pròxima generació que volem invitar a conèixer”, ha assegurat Margarit. Així, les ballarines i coreògrafes Núria Guiu i Aina Alegre presentaran les seves darreres produccions: Spiritual Boyfriends, Likes i Cyberexorcisme; i R-A-U-X-A i La nuit, nous autres, respectivament. La Cia. Miquel Barcelona portarà Rojos, que vol recuperar el llegat cultural de la Guerra Civil, i la companyia Humanhood començarà la seva associació amb el Mercat amb la peça de llarga durada Zero i , que es podrà veure per primer cop a l’abril.

Cesc Gelabert obrirà un cicle de col·laboracions entre músics i ballarins amb el pianista Pedja Muzijevic amb una producció de Baryshnikov Foundation, Framing Time. Manuel Salas i Núria Andorrà; Janet Novás i Mercedes Peón; i Emma i Maurici Villavecchia formaran part d’aquest focus.

Pel que fa a les produccions internacionals, destaquen MA Compagnie – Marc Lacourt amb La serpillère de Monsieur Mutt; David Wampach amb Berezina i Endo; Jan Martens / GRIP amb el solo Elisabeth gets her way i Any attempt will end in crushed bodies and shattered bones; així com la companyia Sasha Waltz amb In C.

Finalment, la constel·lació de la temporada 2021/2022 se centrarà en algunes de les obres de la coreògrafa Deborah Hay, que inclourà The Match (2004), my coreographed body… revisited (2015) i Figure a Sea (2015), així com A lecture on the Performance on Beauty, la versió extensa i performativa de A beautiful (2002).

Altres artistes i companyies que formaran part de la programació 2021/2022 del Mercat de les Flors són Leonor Leal, Javier Guerrero, Sònia Gómez, la companyia de dansa Roseland Musical i la Companyia de Circ “eia”, entre altres.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació