TEDxGràcia, una mirada optimista al futur

El format de cicle de conferències que triomfa a internet presenta una nova edició a Gràcia el dia 3 d’octubre sota el lema “Make it Real” (Fes-ho realitat). L’acte tindrà lloc a l’Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster a les 16h.

Clàudia Rius i Llorens

Clàudia Rius i Llorens

Periodisme i cultura. Cap de redacció de Núvol (2017 - 2021). Actual cap de comunicació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El format de cicle de conferències que triomfa a internet presenta una nova edició a Gràcia el dia 3 d’octubre sota el lema “Make it Real” (Fes-ho realitat). L’acte tindrà lloc a l’Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster a les 16h.

L'objectiu de TEDxGràcia és impulsar idees i projectes locals. FOTO: TEDxGràcia 2014

TED es defineix com un conjunt de xerrades dedicades a difondre idees que poden contribuir a millorar el món. La iniciativa, creada el 1984 a Monterrey (Califòrnia), presenta un format de conferències curtes que es poden veure online de forma gratuïta i que són traduïdes a múltiples idiomes, entre ells també el català. El projecte té molt d’èxit a la web, amb més de mil milions de reproduccions des del dia del seu inici. Els esdeveniments de TED són anuals, però compten amb petites plataformes organitzades de forma independent anomenades TEDx que permeten dur a terme conferències a nivell local com ara TEDxGràcia.

Des del 2009, TEDx s’ha desenvolupat a 80 països i en més de 25 idiomes. L’any passat van haver-hi a Espanya 89 esdeveniments amb més de 17.000 assistents. El desig de TEDx és convertir-se en un fòrum local per a les idees dins de cada comunitat i sense ànim de lucre, amb la motivació d’inspirar a les persones a canviar per millorar les seves vides, el futur i el món. Precisament sobre el futur versaran les conferències de TEDxGràcia, que vol demostrar que la societat de demà s’està construint avui gràcies a persones que estan sumant per aquest canvi de paradigma.

Aquesta serà la segona edició d’aquesta plataforma a Gràcia, que va sorgir el 2013 amb aquest objectiu d’impulsar idees i projectes locals que puguin contribuir a millorar l’entorn. Es van estrenar el 2014 sota el títol “Follow your instinct” (Segueix el teu instint), que va comptar amb els ponents Joan Pahisa, Eva Giménez, Tortell Poltrona, Toni Iruelo o Cornac Walsh. L’esdeveniment va servir de base pel documental “El Reto de Evo”, en cartellera actualment. A més, va tenir repercussió en blogs i xarxes socials i va motivar un reportatge d’oratòria realitzat per la periodista Alicia Ninous, coneguda per l’entrevista a Teresa Forcades sobre la indústria farmacèutica.

Els assistents de TEDxGràcia 2015: Make it Real! podran gaudir de ponents en viu junt amb altres vídeos de TED que tractaran sobre aquesta societat futura. “El canvi social s’expressa de múltiples maneres i no exclou a ningú”, afirmen ells mateixos, “Cada un de nosaltres pot sumar el seu talent i el que ens fa especials”. El talent que aporta aquesta proposta està representat en forma de vuit ponents: Eugenia Gargallo, cofundadora i directora d’Inspira-t; Eduardo Forte, cofundador i CMO de Betahaus Barcelona; Helena Gonzalez, doctora en Biomedicina, escriptora i fundadora de Clowntífics; Marc García, fotògraf, emprenedor i fundador d eprojectes com Yatecasting i RebobinArt; Núria Jar, periodista científica; Alejandro Valdebenito, publicista, emprenedor i professor de creativitat; Mª José Caballero, directora de campanyes de Greenpeace a Espanya, i finalment Javier Batanero, fundador i CEO de DimeNetwork.

Les entrades d’aquest esdeveniment ja estan a la venda a la seva web. TEDxGràcia vol especificar que, com la resta d’esdeveniments TEDx que s’organitzen arreu del món, la iniciativa es duu a terme sense ànim de lucre i està organitzada per persones voluntàries. “La recaptació de les entrades es destina íntegrament a cobrir els costos derivats de l’esdeveniment que no han pogut ser coberts per les entitats, empreses o persones col·laborades”, expliquen. L’espectador podrà escollir entre dues modalitats d’entrades, o bé la general (30€) o bé una entrada més exclusiva que inclou sopar (50€).

L’acte tindrà lloc a l’Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster el dissabte 3 d’octubre a partir de les 16h i els seus organitzadors prometen una jornada plena d’aprenentatge, innovació i networking, per viure una experiència única i gaudir d’alguns factors sorpresa. Les xerrades,  tot i compartir l’objectiu comú d’idees que donen forma al futur, inclouen diferents tipus de temàtiques i pretenen transmetre el lema “depèn de tu: Make It Real” des de diverses disciplines.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació