Bernat Puigtobella

Bernat Puigtobella

Editor de Núvol.

L’efecte Nighthawks

Nighthawks, el quadre que Edward Hopper va pintar l'any 1942, és una de les icones de la cultura nordamericana contemporània

Nighthawks, el quadre que Edward Hopper va pintar l’any 1942, és una de les icones de la cultura nordamericana contemporània i un dels quadres més parodiats de la història. Aquí teniu una paròdia ben matussera. En trobareu moltes d’altres fent clic aquí. Si n’hagués de fer una altra avui, proposaria l’escena següent.

Paròdia de 'Nighthawks' d'Edward Hopper, per Mourique

Almenys dos dels quatre personatges engabiats en aquesta peixera verda podrien estar mirant el seu smartphone. La dona pèl-roja, que es contempla les ungles amb la mirada absorta, ja té el capteniment propi d’algú que està teclejant amb el mòbil. Com si Hopper hagués endevinat en una mena de prefiguració les formes i els gestos que adoptaria el solipsisme dels nostres dies. Després hi ha el senyor amb americana i barret que està d’esquena a nosaltres. Aquest senyor està absort mirant el got que sosté amb la mà dreta. En lloc d’un vas de whisky hi podria tenir perfectament el mòbil i estar-se enviant whatsApps amb la noia pèl-roja que té al davant. Mentrestant, el cambrer i el marit (o potser només és un acompanyant) de la dona, podrien estar conversant sense assabentar-se de res. Hi ha algun il·lustrador que s’animi a fer-la?

Res, que els mòbils han canviat les nostres vides és una obvietat. Que Núvol es pot llegir en versió mòbil, potser no ho és tant.

Si esteu llegint aquest article al mòbil i ho voleu comprovar ara mateix, feu clic aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació