ÒCUL: El pòdcast de fotografia del festival SCAN Tarragona

ÒCUL és un arxiu de veus múltiples que és possible gràcies al patrocini del BBVA, i el suport de l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

ÒCUL és el nou pòdcast del festival internacional de fotografia SCAN Tarragona: un espai plural i obert que estimula la creativitat, el debat i la reflexió crítica al voltant del fet fotogràfic. Aquest pòdcast compta amb el patrocini del BBVA.

Joan Fontcuberta, Alexandra Laudo i Maria Santoyo són els protagonistes del primer episodi d’ÒCUL

En aquesta primera temporada hi podràs escoltar cinc capítols, tots ells conduïts per la comissària d’art Alexandra Laudo, i en els quals, altres curadors i curadores, així com artistes que s’expressen a través de la fotografia, abraçaran diferents aspectes relacionats amb la conceptualització i desenvolupament de projectes fotogràfics.

CAPÍTOL 1. Traces, arxius i intel·ligència artificial en fotografia

Una conversa sobre la investigació entorn dels arxius fotogràfics, la història del mitjà i el futur que espera a la fotografia. Un pòdcast conduït per la comissària d’art Alexandra Laudo, i en el qual intervenen l’artista, historiador i investigador Joan Fontcuberta i la comissària, docent i nova directora de PhotoEspaña María Santoyo.

Alexandra Lauod conversa amb Lurdes R. Basolí i Gloria Oyarzabal
Alexandra Laudo conversa amb Lurdes R. Basolí i Gloria Oyarzabal

CAPÍTOL 2. Traces, la representació del cos negre i l’herència colonial

En aquest segon capítol d’ÒCUL la comissària Alexandra Laudo conversa amb les fotògrafes Lurdes R. Basolí i Gloria Oyarzabal al voltant dels projectes fotogràfics que ambdues han fet a l’Àfrica. En paral·lel, els estereotips i la mirada permanentment exotitzada que, des d’occident, aboquem sobre aquest continent. 

CAPÍTOL 3. Traces, imatge i entorns digitals

La comissària Alexandra Laudo conversa amb Ingrid Guardiola (directora de Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona, realitzadora i assagista) i amb Mario Santamaria (artista visual orientat a fer visible la dimensió material del rastre que deixem a Internet), sobre la traçabilitat de les imatges i les nostres accions a la xarxa.

CAPÍTOL 4. Traces. El retorn de l’intangible

La comissària Alexandra Laudo conversa amb Houari Bouchenak (gestor cultural i fotògraf, és fundador i responsable de La Maison de la Photo en Tlemcen d’Argelia) i Xavier de Luca (fotògraf, comissari d’exposicions i membre fundador de Jiser Reflexions Mediterrànies) sobre l’exposició que ambdós han comissariat, en el marc de la 10a edició del Festival SCAN, a Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona.

Alexandra Laudo conversa amb Xavier de Luca i Houari Bouchenak © Festival SCAN

CAPÍTOL 5. Traces. La fotografia i els altres relats de la Mediterrània

La comissària Alexandra Laudo conversa amb Natasha Christia (curadora independent, escriptora i professora) i Laura Ben Hayoun (antropòloga i fotògrafa) sobre la Mediterrània i els relats alternatius en les històries hegemòniques. 

Alexandra Laudo conversa amb Laura Ben Hayoun i Natasha Christia

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació