Most Festival 2021: El vi torna a la gran pantalla

Finalment, la mostra de cinema vinícola celebrarà la seva desena edició després d’haver sigut ajornada el passat mes de novembre a causa de les restriccions lligades a la pandèmia

El Most 2021 veurà la llum el dijous 3 de juny a l’Auditori del VINSEUM i es durà a terme fins al 13 del mateix més a Vilafranca i altres municipis del Penedès, mentre que a la comarca del Priorat ho farà del 18 al 20 de juny. La raó de ser del festival es manté intacta respecte als seus inicis: Contribuir a mantenir viu i a seguir explorant en el llegat d’un producte essencial del nostre país com és el vi, tant pel que fa a qüestions comercials com pel rastre fonamental que té a la nostra cultura. Alhora, el seu maridatge amb l’obra audiovisual vol servir de plataforma per impulsar a aquells cineastes que es decideixin a crear relacionant aquests dos mons i també a apropar-nos alguns dels títols més destacats de l’any als grans festivals d’Europa. 

Fotograma de ‘Wine Masters: Penedès Spain‘ de Klaas de Jong, documental que inaugurarà el Most 2021.

A la sessió inaugural es projectarà Wine Masters: Penedès Spain, del director neerlandès Klaas de Jong, que és l’aterratge al nostre país d’un exitós format documental sobre les diferents tradicions enològiques que ja ha tingut la seva edició a Itàlia i França. Comptarà amb la presència de Miquel Torres Maczasseck, director general del celler Família Torres i un dels protagonistes de la peça. La gala de cloenda del 13 de juny servirà per entregar el Premi Honorífic Most 2021 a Pere Portabella, sens dubte un dels cineastes catalans més disruptius tant pel que fa a nivell polític com en la manera que va expandir els límits del llenguatge audiovisual. 

La programació del festival comprèn un total de 41 obres entre les quals s’inclouen pel·lícules, documentals, curts i spots, que estaran repartides en 5 seccions: Collita, brot, Mini Most, Hits Most i Gran Reserva, sent aquesta última la que inclou les pel·lícules amb més projecció internacional. De fet, altres anys s’hi han projectat cintes que han acabat participant en la carrera per l’Oscar a millor producció estrangera. Enguany, és There is no evil del director iraní Mohammad Rasoulof la que pot tenir més números de repetir aquesta gesta. Ve de guanyar l’ós d’or al festival de Berlín i estructura un discurs crític sobre les implicacions de la pena de mort i les restriccions del govern iraní, que articula a través de quatre històries. 

El Most 2021 és l’escenari ideal pels qui vulguin gaudir del cinema fugint de les sales tradicionals. El festival ofereix projeccions acompanyades d’un tast de cava o vi a alguns dels cellers més emblemàtics de la regió, com el Sumarroca o Can Codorniu. Aquests tastos multisensorials són una de les seves senyes d’identitat i, per primer cop, es podran dur a terme també a la llar amb el pack #Mostacasa, que fa arribar a qui el sol·liciti un lot gastronòmic de productes de la terra que pot ser complementat amb el visionat d’una de les obres del festival gràcies a la col·laboració de la plataforma Filmin. A més, aprofitant les dates en les quals, de manera excepcional, es produeix el festival aquest any, també s’oferirà una sessió “a la fresca” de l’emblemàtica Viernes 13 a la Plaça Jaume I de Vilafranca. 

Tal com ha assenyalat la direcció del festival, ara més que mai el vi és societat, és compartir i és país llatí. Entrades ja a la venta al web del Most Festival

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació