Les estrenes de la setmana

Elvis Presley, Isabelle Huppert, Rowan Atkinson, el director iranià Saeed Roustayi, el futbolista Valdo i una «Casa de papel» coreana, entre les estrenes destacades de la setmana.

Jaume Forés Juliana

Jaume Forés Juliana

Actor, realitzador i gestor cultural

Amb l’estrena d’Elvis, un dels grans protagonistes cinematogràfics de la setmana serà el compositor i cantant de rock and roll estatunidenc Elvis Presley. El film de terror Black Phone i una nova pel·lícula protagonitzada per Isabelle Huppert també destaquen entre les estrenes de la setmana. Pel que fa a les plataformes, a HBO Max s’estrenarà la quarta temporada de Westworld, i Netflix estrenarà la versió coreana de la sèrie espanyola La casa de papel i una nova sèrie còmica protagonitzada pel popular Rowan Atkinson, actor conegut internacionalment pel seu personatge de Mr. Bean.

Elvis

Baz Luhrmann, responsable de films com El gran Gatsby (2013), Australia (2008) o Moulin Rouge (2001) estrena aquesta biografia cinematogràfica sobre el popular cantant Elvis Presley. Austin Butler és l’actor encarregat d’encarnar la cèlebre estrella del de rock and roll en un film que explora la vida i la música de Presley al llarg de vint anys a través de la turbulenta relació que va mantenir amb el seu mànager, el coronel Tom Parker, interpretat per Tom Hanks.

Austin Butler es posa en la pell d’Elvis Presley al biopic ‘Elvis’ | ACN/Warner Bros

Un embolic inesperat, doblada al català

Comèdia francesa dirigida per Mélissa Drigeard que gira al voltant de la família, la parella i la mentida en un to amable i delicat. Elsa Zylberstein i Stéphane De Groodt encarnen un feliç matrimoni amb tres fills i una vida professional envejable que un cap de setmana decideixen anar, cadascú per la seva banda i amb els respectius amants, a la casa d’estiueig familiar. El film es podrà veure doblat al català a una desena de municipis.  

Fotograma del film ‘Un embolic inesperat’ | D. Koskas/ACN/Adso films

Un amor a escòcia, doblada al català

Drama romàntic francès que explica la història d’en Phil, un home exiliat a una petita comunitat d’una illa al nord d’Escòcia que un bon dia pateix un atac que li fa perdre la memòria. Mentre intenta recuperar els records, el cuidarà una dona de la comunitat que afirma que ambdós estaven enamorats abans del seu accident. La pel·lícula està dirigida per Bouli Lanners, que també la protagonitza, juntament amb Michelle Fairley, i es podrà veure en català a vuit municipis.

Fotograma del film ‘Un amor a Escòcia’ | VerCine/ACN/Versus production

Promesas en París

Isabelle Huppert i Reda Kateb protagonitzen aquest thriller polític dirigit per Thomas Kruithof. El film aborda les ambicions polítiques d’una alcaldessa d’un municipi prop de París que aspira a convertir-se en ministra. El compromís social i la integritat política de la candidata seran posats a prova pels diversos dilemes morals a què s’haurà d’enfrontar en la seva cursa cap al poder.  

Fotograma del film ‘Promesas en París’ amb Isabelle Huppert i Reda Kateb | ACN/Filmax

La ley de Teherán

Saeed Roustayi,que fa poc va presentar Leila’s Brothers (2022) al Festival de Canes,dirigeix aquest trepidant thriller policíac que aprofundeix en la lluita contra el narcotràfic a l’Iran. Navid Mohammadzadeh i Peyman Moaadi, actors recurrents dins la filmografia de Roustayi, encarnen els dos protagonistes del film: un narcotraficant i el policia que fa temps que li segueix la pista.

Fotograma del film ‘La ley de Teherán’ | ACN/La Aventura

Aquesta setmana també s’estrena el film de terror i suspens Black Phone, protagonitzat per Ethan Hawke i dirigit per Scott Derrickson; el documental El leopardo de la nieves, guardonat recentment per l’Acadèmia francesa, i la comèdia Llenos de gracia, que narra la història real d’una monja –interpretada per Carmen Machi– que va crear un equip de futbol en un centre educatiu a punt de tancar a mitjans dels anys noranta i d’on va sorgir el futbolista Valdo, que va arribar a jugar amb el Real Madrid, l’Osasuna, el Llevant i l’Espanyol. També arriba a les sales Camila saldrà esta noche, d’Inés María Barrionuevo, un retrat generacional de l’Argentina actual que es va poder veure al passat Festival de Sant Sebastià.

Fotograma del film ‘Llenos de gracia’ | ACN/Paramount Pictures

Netflix

Netflix estrena la versió coreana de l’exitosa sèrie espanyola La Casa de Papel (2017 – 2021) creada per Álex Pina. El remake asiàtic, fidel a l’original, malgrat algunes diferències, està ambientat en un futur en què les dues Corees estan a punt d’unificar-se després de vuitanta anys de divisió. D’altra banda, Rowan Atkinson, conegut pel popular personatge de Mr. Bean (1990 – 1995), protagonitzarà la nova sèrie còmica El hombre contra la abeja plena de gags visuals i slapstick. Igualment, dimecres passat, la plataforma va estrenar la tercera temporada de la popular sèrie de superherois The Umbrella Academy.

Entre les incorporacions d’aquesta setmana al catàleg de Netflix també trobem la comèdia de ciència-ficció noruega ¡Caña al extraterrestre!; el thriller nigerià Chicas con glamur; la comèdia d’acció estatunidenca El hombre de Toronto, on un home haurà de compartir Airbnb amb un assassí fugitiu de la justícia; i la pel·lícula romàntica ambientada a Roma Amor y helado. Pel que fa a les noves sèries destaquen el thriller criminal sud-coreà Cafe Minamdang i la polonesa Reina, on un sastre i drag queen parisenc haurà de reconciliar-se amb la seva filla a Polònia.

Rowan Atkinson a la nova sèrie ‘El hombre contra la abeja’ | ACN/Netflix

Filmin

Filmin estrena True Things, adaptació cinematogràfica de la novel·la de Deborah Kay Davies True things about me (2010). Un drama, protagonitzat per Ruth Wilson i Tom Burke, que explora el desig i la sensualitat femenina quan una dona inicia una relació secreta amb un home acabat de sortir de la presó. Dimarts vinent, la plataforma també estrenarà la primera temporada de la popular sèrie noruega Todo lo que amas, una ficció controvertida on la protagonista descobreix que el seu enamorat flirteja amb l’extrema dreta a través de fòrums d’Internet.

Aquesta setmana, la plataforma també incorpora al seu catàleg Pólvora en el corazón, opera prima de la guatemalenca Camila Urrutia; el drama belga El joven Ahmed, amb el qual els seus directors, els germans Jean-Pierre i Luc Dardenne, van guanyar el premi a Millor Direcció al Festival de Canes 2019, i l’inquietant thriller argentí Marea alta, dirigit per Verónica Chen, que explora la sexualitat femenina, els privilegis de classe i la fluctuant dinàmica de poder en un món dominat pel masclisme.

Fotograma de la sèrie noruega ‘Todo lo que amas’ | Julianne Leikanger/ACN/Filmin

Movistar+

Aquesta setmana Movistar+ ha incorporat al seu catàleg Lamb, la pel·lícula de l’islandès Valdimar Jóhannsson premiada al passat Festival de Sitges amb dos guardons: el de Millor Pel·lícula i el de Millor Interpretació Femenina per la seva protagonista, Noomi Rapace. També ha estrenat una sèrie documental, dirigida per Jorge Laplace, dedicada al popular grup musical espanyol dels vuitanta i noranta Locomía.

La plataforma també ha incorporat al seu catàleg diversos films estrenats l’any passat als cinemes: des de l’últim film de la saga Cazafantasmas, a la biografia cinematogràfica de l’enginyer francès Gustave Eiffel; la pel·lícula de terror estatunidenca Till Death: Hasta que la muerte nos separe, o la tragicomèdia Espíritu sagrado, amb la qual va debutar Chema García Ibarra després d’una prolífica carrera dirigint curtmetratges.

HBO Max, Disney+ i Amazon Prime

Dilluns, HBO Max estrenarà la quarta temporada de la popular sèrie de ciència-ficció Westworld, i dimarts Disney+ estrenarà la segona temporada de la sèrie d’intriga Solo asesinatos en el edificio, protagonitzada per Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez. La plataforma també ha incorporat al seu catàleg el film Doctor Strange en el multiverso de la locura que fins fa poc encara podíem veure a les sales de cinema.

Per la seva banda, Amazon Prime Vídeo estrenarà el thriller psicològic Chloe, una sèrie de sis episodis protagonitzada per Erin Doherty, que ressegueix la història d’una noia obsessionada amb la imatge perfecta que reflecteixen les xarxes socials d’una amiga seva. Quan, sobtadament, aquesta amiga mor, la protagonista assumirà una nova identitat per infiltrar-se en els cercles de la seva amiga i descobrir què va passar. La plataforma també incorpora al seu catàleg la pel·lícula La casa Gucci de Ridley Scott estrenada als cinemes a finals de l’any passat.

Fotograma de la sèrie ‘Westworld’ | ACN/HBO Max

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació