Serra d’Or entrevista Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica

4.11.2015

Al número de novembre de 2015, la revista Serra d’or ve carregat amb art, llengua i literatura: Zeneida Sardà conversa amb Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’IEC, en una extensa entrevista en què la presidenta afirma que “a mesura que s’utilitza la llengua, es van creant les paraules que es necessiten” i que “s’ha instal·lat el discurs que excel·lència és igual a anglès, i això no és cert”.

Teresa Cabré | © Alex Rademakers

Teresa Cabré | © Alex Rademakers

Així mateix, Carlota Torrents ens presenta Verdaguer Edicions, una editorial que té com a objectiu posar a l’abast del públic tota l’obra del poeta de Vallfogona, així com Lluís Alpera ens parla de l’escriptor i tipògraf de Sueca Josep Palàcios. Manuel Llanas, al seu torn, publica la corprenedora correspondència de Paul Valéry, un testimoni més de les mancances que es patia a la França ocupada: Valéry va demanar a l’escriptora i editora Victoria Ocampo si li podia fer arribar unes sabates, i ella va traslladar la petició a Cambó, el qual, per mitjà de Joan Estelrich, farà possible que el poeta francès es pugui calçar.

A la secció d’art de la revista, Albert Mercadé presenta una guia completa del conjunt artístic que el pintor irlandès Sean Scully ha realitzat a l’església romànica de Santa Cecília de Montserrat: un projecte decoratiu comparable a la Rothko Chapel de Houston o la Capella Matisse a Vence. Lourdes Cirlot, així mateix, presenta la visió pionera que el seu pare, el teòric d’art Juan-Eduardo Cirlot, va desplegar fa més de seixanta anys sobre l’obra de Joan Miró. A més a més, pel que fa a la música, d’una banda, Xavier Chavarria parla sobre la figura del pianista Àngel Soler, i de l’altra, Miquel Pujadó fa un repàs a les grans veus de la cançó italiana.

Finalment, en l’àmbit dels espectacles i del cinema, Jordi Jané parla sobre el festival de titelles IF Barcelona, Nina Valls entrevista el corresponsal televisiu Llibert Ferri, un testimoni dels més recents fets històrics a l’est europeu, Tariq Porter parla del nou corrent qualificat de Newest Free Cinema, i Èric Antonell parla de les últimes edicions cinematogràfiques en DVD.