Sense màscara no hi ha carnaval

5.02.2018

El dijous, 8 de febrer, a partir de les 18 h, a la plaça de Sant Jaume, El Rei Carnestoltes, Tòtil Tocatdelala, interpretat per Jaume Bernadet, inaugurarà el Carnaval d’enguany amb el ja tradicional Arribo. Aquest any, sota el títol Sense màscara no hi ha carnaval, la producció de la festa va a càrrec de Comediants.

Imatges de l’Arribo del 2017.

Aquesta vegada, però, l’espectacle de carrer convidarà a la participació tothom qui sigui a la plaça. A partir de les 18 h es començaran a repartir un total de 3500 caretes entre els assistents, 500 de cadascun dels colors dels Set Ambaixadors: vermell, blau anil, taronja, porpra, groc, blau cel i verd.

A partir de les 18.30 h començaran a entrar a la plaça els protagonistes de l’Arribo, encapçalats pels Gegants Vells de la Casa de la Caritat amb l’acompanyament musical dels Ganxets. Després faran la seva aparició els set Ambaixadors i les seves comitives amb l’ORCA (Orquestra Reial Carnaval) i finalment, entre una batalla campal de la taronjada, confeti i globus, entrarà el rei Carnestoltes, aquest cop acompanyat d’una dama misteriosa.

El primer ministre perpetu de Carnestoltes, en Frank-i-fals, estarà acompanyat de la Tradu, la intèrpret que s’adreçarà al públic internacional (italià i anglès).
Una altra de les novetats d’aquest any és que el ban serà cantat amb l’ajut de tot el públic. Ja podeu començar a aprendre la tonada del ban, que faran cantat, és:

Posa’t la mascara una estona, 
Fem abraçades amb excés 
Que el Carnaval de Barcelona 
Cura les penes i l’estrès

Un cop anunciat l’inici del carnaval, tothom està convidat a ballar per la plaça, al ritme de les cançons dels set vicis, en què cada color tindrà un ball, i un castell de focs per tancar l’Arribo.