Pere Riera guanya el torneig de dramatúgia de Buenos Aires

10.02.2014

Pere Riera es va imposar ahir a Jordi Oriol en el torneig de dramatúrgia que ahir va tancar el “Temporada Alta a Buenos Aires”. L’expectació i l’èxit de la Setmana Catalana a Timbre 4 la consolida com a punt de trobada entre dramaturgs catalans i argentins.  

Pere Riera es proclama campió del torneig de dramatúrgia de Buenos Aires

 

Pere Riera va guanyar ahir a la nit la final del Torneig de Dramatúrgia Catalunya – Argentina celebrat al Teatro Timbre 4 de Buenos Aires en el marc de la “Setmana Catalana a Timbre 4”. Red Pontiacel text que ja va ser semifinalista al Primer Torneig de Dramatúrgia Catalana (Temporada Alta 2011), va ser el més votat pel públic assistent a la Final. Riera s’enfrontava a Jordi Oriol que va presentar Muda, mudaLa peça de Riera és una comèdia que lluita per desmitificar el retrat de la mare perfecte. La final del Torneig, va enfrontar els dos autors catalans després d’haver eliminat als respectius contricants argentins: l’equip format per Melisa Hermida, Gonzalo Ruiz i Maxime Segué i la dramaturga Mariana Mazover.

Ahir també es va celebrar la “nit catalana” amb un col·loqui en el que hi van participar els dramaturgs participants al Torneig de Dramatúrgia moderat per Jorge Dubatti i el director de Timbre 4, Claudio Tolcachir. Aquesta taula rodona va anar seguida de la primera festa catalana a la sala Argentina: música (DJ set amb Sebastian Romero), gastronomia i Street Art (Crix Sarubi) amb Catalunya com a fil conductor.

La setmana catalana ho peta

La segona edició de Temporada Alta Buenos Airesla semana catalana en Timbre 4 amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, ha estat un gran èxit de crítica i públic. Aquest any, el segon de la iniciativa portenya, s’ha multiplicat l’atenció en el festival, que a part d’atraure bona part de la premsa argentina ja havia exhaurit gairebé totes les entrades una setmana abans de l’inici del “minifestival” (La Nación, Clarín, Agencia Telam, Revista Ñ, Tiempo, Pàgina 12…)

L’ocupació de la setmana catalana, amb un total de 14 funcions (3 més que l’any passat) ha estat pràcticament del 100% i encara es preveuen 3 funcions extraordinàries de Sé de un lugar d’Iván Morales els propers dies.

Sergi López i Jordi Picó amb el seu 30/40 Livingstone van realitzar una funció addicional després d’esgotar-se ràpidament les localitats per les dues funcions programades inicialment. Durant aquesta setmana també s’han programat 2 funcions extres a Timbre 4 de l’obra de Prisamata Sé de un lugar. L’èxit d’aquest muntatge d’Iván Morales, ha fet que Temporada Alta decidís ampliar funcions fóra de la setmana del 2 al 9 de febrer. Així, Sé de un lugar  es podrà veure a la sala argentina el dijous dia 13 de febrer i es faran dues funcions extres a Banfield Teatro Ensemble (un important teatre de la població de Banfield a tocar de Buenos Aires)  el divendres dia 14 i dissabte dia 15.

Degut a l’alta assistència de públic al Torneig de Dramatúrgia 2013, enguany es va decidir portar la iniciativa a la sala més gran de Timbre 4 amb molt bon resultat ja que l’ocupació mitjana del combats ha estat 90%.

El programa doble de dansa de Lali Ayguadé Portland i Incógnito també va registrar molt bones xifres d’ocupació (80%), fet que ha permès al públic argentí aproximar-se a al bon estat de la dansa contemporània catalana. Finalment, el petit cafè Vinilo de Buenos Aires va ser l’escenari del concert de Maria Coma.