‘Joc de trons’ comença sense que s’hagi acabat el llibre

4.01.2016

La sisena temporada de Joc de trons començarà sense que l’escriptor George R.R. Martin hagi pogut acabar el sisè lliurament. La sèrie, que s’inspira en la saga literària Cançó de gel i foc que ha escrit el novel·lista, ha tingut tant d’èxit que arriba abans que el llibre.

Daenerys Targaryen, de 'Joc de trons'

Daenerys Targaryen, de ‘Joc de trons’

Martin ha anunciat al seu blog que estava decebut perquè no havia aconseguit acabar a temps el sisè volum, The windos of winter, que tenia previst lliurar-lo als editors a final del 2015 perquè es pogués publicar a principi d’aquest 2016. “Creieu-me, no em dóna cap plaer escriure aquestes paraules. Vosaltres esteu decebuts, però no sou els únics. Els meus editors estan decebuts, HBO està decebuda, els meus agents i editors estrangers i els traductors també ho estan, però ningú no pot estar més decebut que jo mateix”, ha aclarit l’escriptor.

El llibre no està fet, ha remarcat Martin, que ha afegit que no s’haurà acabat demà ni la setmana que ve. “Sí, hi ha molta cosa escrita. Centenars de pàgines. Dotzenes de capítols. […] Però encara hi ha molt per escriure. Estic lluny… i això si el procés d’escriptura va en bon peu. (A vegades va bé. A vegades, no). Hi ha capítols per escriure, esclar… però també fa falta reescriure. Sempre reescric molt per polir o per reestructurar.”

Martin ha volgut expressar el seu desig d’haver pogut acabar el llibre abans que s’estrenés la sisena temporada. Molts fans s’han preguntat —i li han preguntat— si la sisena temporada farà espòilers al llibre, i Martin ha respost: “Potser sí, potser no. Mireu, mai no vaig pensar que les sèries podrien atrapar els llibres, però ha passat. La sèrie va més ràpida del que vaig anticipar i jo vaig poc a poc”. “Alguns dels espòilers que potser trobareu a la sisena temporada, potser no són del tot espòilers, perquè la sèrie i els llibres van per camins diferents, i continuarà així”, ha afegit. Tanmateix, en el seu blog ha avançat alguns detalls del llibre, que podeu llegir en aquest enllaç.

Perquè el llibre es publiqués abans que s’estrenés la sisena temporada, Martin hauria d’haver enviat els originals el mes d’octubre passat, però “el procés d’escriptura no va anar tan bé com hauria volgut”, assenyala l’escriptor. “Em podeu culpar pels meus viatges, pels meus posts al blog o per les meves distraccions en altres projectes i el Cocteau o el que sigui; potser tot va tenir un cert impacte […]. Pels volts del mes d’agost em vaig adonar d’una cosa: que no ho tindria acabat per Halloween. I no us explicar com aquesta constatació em va deprimir”. El creador de Cançó de foc i gel ha acabat constatant que els terminis l’estressen.