Joan M. Minguet reconeix Bibiana Ballbè com un ésser superior

6.06.2014

Joan M. Minguet torna a abordar el símptoma Bibiana des del seu blog, Pensacions. En una pensació publicada tot just ahir, el crític es prostra davant la figura de Bibiana Ballbè i manifesta el ferm propòsit de compartir el projecte de fàbrica del futur cultural amb la periodista.

Il.lustració de Manel Bayo

 

Fa pocs dies, quan Núvol anunciava la presentació del projecte #ffbcn, Minguet va tenir un episodi momentani d’ofuscació i va deixar al peu de la crònica un comentari entre perplex i hostil. Vint-i-quatre hores després de pausada pensació, el crític renega dels seus postulats anteriors i es reconeix  en una nova fe: periodistes com Bibiana Ballbè són referents de la cultura.

“Jo confesso que visc en el passat, però vull canviar, vull participar d’aquesta fàbrica del futur cultural, vull entendre què és una disrupció tecnològica”, escriu Minguet en un post titulat ‘Jo confesso’. “I deixar de creure que la cultura il·lustrada és el camí primordial per transmetre coneixement. Sempre explico als meus alumnes que, en la narració clàssica, els personatges negatius han de morir o redimir-se. Jo vull emprendre el camí de l’expiació! No importa que el programa televisiu de la Ballbè tingui poca audiència, els líders sempre han estat incompresos, però la perseverança d’aquesta noia ens pot rescabalar de la nostra ignorància. Sortosament, els nostres dirigents institucionals ho han vist abans que ningú. El conseller Mascarell, el primer de tots, ja fa temps que va advertir que el far de la Ballbè (i del Mikimoto, i del Soler, és clar) ha d’il·luminar el futur de la cultura catalana”

“Hem de tenir fe, ells ens guiaran”, diu Minguet en parlar de la disrupció tecnològica que vol consignar el projecte #ffbcn. “He tingut una epifania, he vist la llum (la del far, és clar), ara comprenc la meva equivocació:  els mediàtics no són un problema; són la solució. I alguns pallussos com jo no ens n’havíem adonat”.

Podeu llegir el post de Joan M. Minguet al seu blog Pensacions.
Per anar al web de #ffbcn, feu clic aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Jo també era un pallús com tu Manel. I com tu també he vist la llum intracultural de la mestra Bibiana. Mai més creure e res més que en les seves pregones paraules i gests tan íntims i contorçats. Mai més gosaré creure en res que s’assembli a una mena de despotisme il·lustrat que envaïa la meva ment sub poètica. Visca Sant Jordi Mediàtic, màrtir.