El Deltebre Dansa balla per fer rebrotar la Ribera d’Ebre

12.07.2019

Roberto Olivan, director del Festival Deltebre Dansa ha creat una peça de videodansa, Pols latent, per recaptar fons per Rebrotem, una iniciativa que busca aconseguir 250.000 euros per ajudar als afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre, Les Garrigues i el Segrià.

El ballarí i coreògraf Roberto Olivan en una escena del curt ‘Pols latent’.

El Festival s’ha volgut solidaritzar amb els afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre, Les Garrigues i el Segrià, amb la creació de Pols latent, una emotiva peça de videodansa protagonitzada per Roberto Olivan, director del Festival, ballant enmig d’una de les zones més afectades pel foc que ha cremat més de 5.000 hectàrees d’arbres, matolls i camps de conreu. El vídeo, creat pel deltebrenc Albert Vidal / Vèrtex Comunicació, té com a objectiu aconseguir fer més difusió de la campanya de crowfunding Rebrotem que busca recaptar 250.000 euros per ajudar als afectats pel foc de les tres comarques.

La iniciativa #Rebrotem se centra en coordinar les diferents accions ciutadanes que ajudin a restaurar l’ecosistema rural  perdut a causa de l’incendi forestal. La campanya de crowdfunding busca crear un fons econòmic comú per a ajudar a repoblar aquesta zona que va cremar durant 11 dies. “La natura ha estat molt malferida, però no és morta. La natura és forta, molt més que nosaltres, i, encara que no ho veiem, sota totes aquestes cendres manté el seu pols latent. Ara encara fumeja, però se sanarà a poc a poc i començarem a veure els primers senyals de vida. Per sort, la natura és sàvia, molt més que nosaltres, però de totes formes l’hem de cuidar i respectar, perquè sense natura no hi ha vida”, Roberto Olivan, director del Festival Deltebre Dansa.

 

“Pols latent” | El Festival Deltebre Dansa amb la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià from Vèrtex Comunicació on Vimeo.