L’Auditori i el Festival Mixtur sintonitzen en el Sampler Sèries

El 14 d’octubre es podrà gaudir d’un doble concert de Carlos Mena & OCAZEnigma i Hèctor Parra amb Pere Arquillué, Lluïsa Espigolé i Imma Santacreu

Àurea Grau Loire

Àurea Grau Loire

Antropòloga i periodista

L’Auditori de Barcelona inaugura aquest octubre el cicle Sampler Sèries dedicat a la música de nova creació, i presenta, com a novetat, la seva col·laboració amb el Festival Mixtur durant tres jornades (del 13 al 15 d’octubre). Entre els clàssics que podrem escoltar destaca el doble concert de Carlos Mena & OCAZEnigma i Hèctor Parra amb Pere Arquillué, Lluïsa Espigolé i Imma Santacreu, les dues produccions de l’Auditori es podran gaudir el 14 d’octubre a la sala 2. 

Carlos Mena i OCAZEnigma. Imatge cedida per l’Auditori de Barcelona

Carlos Mena & OCAZEnigma ens presentaran el programa Soliloqui(s), un viatge a través del so, o millor dit, dels sons, que també és una reflexió sobre les possibilitats de desbordar la lògica d’un programa musical convencional (o la poesia, el teatre o el procés reflexiu no pot ser musical?). El programa comença amb el fragment final del cèlebre monòleg de Segismundo de La Vida es Sueño de Calderón de la Barca, i immediatament després, els sons electrònics de Pauline Oliveros -una de les pioneres de la música electrònica- ens submergeixen en una reflexió sobre la figura de la dona al segle XIX. Al centre del programa es presenten dues estrenes absolutes per a contratenor solista i ensemble: The Land of Heart’s Desire de la compositora Núria Giménez-Comas i Voice d’Iñaki Estrada. El contratenor solista a les dues obres serà Carlos Mena. Però aquest viatge sonor que intenta ser el programa, també sobre la capacitat de somiar-nos diferents, tancarà reflexionant sobre el mateix acte creatiu amb un fragment de la ja mítica conferència del filòsof francès Gilles Deleuze sobre l’acte de la creació, i es completarà amb Finito ogni gesto una obra d’una fascinant poètica sonora de Francesco Filidei, i que com el seu títol indica, cada gest (com els somnis) té el seu final.

Lluïsa Espigolé i Imma Santacreu. ©May Circus

Partint d’una petició original de Carmen Martínez-Pierret, entre l’abril de 2020 i el 2023 el compositor Hèctor Parra i el poeta Arnau Pons han estat immersos en la composició d’un cicle poètic-musical inspirat en les Constel·lacions, la formidable sèrie de 23 constel·lacions que pinta entre el gener de 1940 i el setembre de 1941 Joan Miró. Aquest cicle és un viatge al món interior del mateix compositor així com al del poeta que exterioritza la pintura de Miró sota la forma d’un llenç musical complex: eteri o dens, llis o rugós, delicat o tosc. A mans de les pianistes Imma Santacreu i Lluïsa Espigolé el piano es transforma en un instrument gairebé electroacústic. En combinació amb els poemes escrits per l’Arnau Pons i interpretats en viu per l’actor Pere Arquillué, neix un univers complet i suggeridor on els astres s’alineen a cada intervenció sonora, quan les nostres pròpies constel·lacions d’emocions pregones ressonen, al seu torn, en l’univers poètic-musical de l’obra.

Dins del cicle també es podrà gaudir del repertori de György Ligeti amb el Quartetto Maurice, estrenes de Joan Magrané i Ramon Humet, i artistes tan diversos com l’Ensemble O Vos Omnes o el contratenor Carlos Mena.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació